אתמול היינו לכמה שעות בתוך בועה טבעונית
צוות טבעוניוז 11.2.2020
אתמול היינו לכמה שעות בתוך בועה טבעונית.
נכנסנו להאנגר 11 והיו שם עשרות דוכנים של אוכל טבעוני וכולם היו שם רק בשביל שאנשים יטעמו מהאוכל המעולה שלהם.
תערוכת חדשנות בקולינריה מן הצומח.
מאות אנשים מתחום המסעדנות, המלונאות, שפים, ערוצי תקשורת שונים. כולם באו לטעום ולהתרשם מההתפתחויות בתחום האוכל הטבעוני.
גבינות מקשיו, סויה ושקדים.
מחכים לפיצה לוהטת מהתנור עם גבינה מותכת של גבינשיו של
עדִיקָא.
משם ממהרים לדוכן הגלידה של
Dimona King's Cream
שעשתה את כל דרכו מדימונה, וואי וואי, שף ארגנטינאי מסביר לי שלמרות שהגלידות צמחיות הוא לא מרגיש טעם לואי או שמן שנדבק לחיך, עף על הגלידות.
פוגשים טכנאי מזון שעובד בחברה בשם
InnovoPro, שפיתחה אבקה מחלבון חומוס. יש לו קופסא עם האבקה, לידו בחור שמייצר מהאבקה גלידה מעולה, בדוכן עצמו יש ערימה של
עוגיות שוקולד צ'יפס.
טוב, מלוח, מחפשים מלוח.
בין שווארמות, תבשילים, המבורגרים, תור אינסופי לביונד
בורגר (שבקרוב יתחיל להימכר ברשת המרכולים
ויקטורי ולאחר מכן גם ברשתות שיווק נוספות), עוד דוכן עם שלל
מוצרים במרקמים שונים והשפים ואנשי המקצוע שטועמים עפים למרחקים, וואו, זה מרגיש כמו בשר, ואיזה קל יהיה עם הכשרות כשיש מוצרים כאלו.
טופו מחומוס, פיתוח של
משק ויילר, גם משקה בסגנון חלב מחומוס, טועמים. טעים.
קופצים לדוכן של
אוטופי, וואו וואו, מאיפה מתחילים? יש קרואסונים מתקתקים עם פרוסות של גבינות, מאפים מלוחים, עוגת שמרים וגבינה מתוקה, לחמים עם ממרחים. טועמים
קצת וזוכרים מה נטעם בסיבוב המלוח הבא.
שוב מתוק.
COCO - Vegan Chocolate & Cacao Temple, וואי, מה יהיה? איך
מחליטים מה יהיה הביס המתוק הנוכחי? תוך כדי הביס הוא ממליץ לנו לקנח בקפה עם חלב צמחי חדש של
משק צוריאל, מגיעים לדוכן, עומדת שם מכונת קפה מקצועית.
מכינים לנו הפוך.
איך זכינו בכל הטוב הזה?
בין שלל הדוכנים יש דוכן אחד שמביא את השפע מאמא אדמה,
הענתיות. פירות וירקות אורגניים מהטובים ביותר שיש.
נוגסים בתפוזי דם עסיסיים והמיץ שלהם מלטף את הגרון.
אי אפשר היה לפספס שני דוכנים גדולים במיוחד:
אחד מהם היה של
The Nuts Chef - יצרן מעדנים איכותיים על בסיס קשיו בסגנון גבינות, ממרחים וחמאה.
השני היה של
זוגלו'ס, מותג המוצרים הטבעוניים של זוגלובק, שהדוכן שלו היה בעצם משאית אוכל ולצידה מקומות ישיבה.
בנוסף, היה
ניתן למצוא דוכן של
מוטי שף, יצרן ממרחים מגוונים ואיכותיים, דוכן של יצרנית הגבינות הטבעוניות
Mama Q ודוכן של יצרנית קרם הקפה הטבעוני
קמיליה.
במקביל באולם יש הרצאות ופאנלים, מדברים. אנשים יושבים ומקשיבים.
נציגי היצרנים מספרים לנו על חדשות - מי נכנס לאיזה סופר ולאיזה מוסד, מי מוכר בחו"ל ומי בינתיים רק בישראל, מי מתרחב למוצרים נוספים ועוד.
יוצאים
לנשום אוויר ים וגשם, נותנים לקיבה לנוח. חוש הריח כבר מבולבל לגמרי.
רבים מהנוכחים אינם טבעונים, מדברים איתם, עושים הסברה, משתפים בסיפור האישי. עם כל השפע הזה מסביב רוב התירוצים שלהם מתפוגגים.
הטרנד הזה,
טבעונות, לא רק כאן, הוא גדל ומתעצם ויש לו קהל אדיר. לגמרי כאן בשביל להישאר.
אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז
קרואסונים ממולאים במעדן אודם פריז של אוטופי
הענתיות
ביונד בורגר
גלידה טבעונית של Dimona King's Cream
גלידה על בסיס חלבון חומוס של InnovoPro
פיצה עם גבינשיו
טראפלס קפה איטלקי של COCO - Vegan Chocolate & Cacao Temple
Oli של קבוצת יבנה
קבוצת יבנה - Soy Much Better Food
משומשו - גבינות
משומשו
מרינה - פטריות
מרינה - פטריות
טופו חומוס של משק ויילר
משקה חומוס אורז של משק ויילר
צלחת מלאה כל טוב של Vegan Power של Vega
צלחת מלאה כל טוב של Vegan Power של Vega
עוגות שמרים עם גבינת סויה ופירות יער
צלי טבעוני של חברת Nice to Meat
מראיינת מחדשות ערוץ i24 עם הבעלים של חברת The Nuts Chef
Mama Q
ממרחי מוטי שף
מוטי רצון, מייסד מוטי שף
קרום קפה של קמיליה
דוכן של זוגלוס עם מקומות ישיבה
מתחם התערוכה: מבט על
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר