יותר מזהם מתחבורה: מזהמים עולם עבור סטייק
אנונימוס לזכויות בעלי-חיים 7.2.2016
עכשיו ב-ynet: על מחקר ישראלי חדש שבחן השפעות סביבתיות רבות של צריכת הבשר בישראל. כמה נתונים שעולים מהמחקר ומובאים בכתבה:
- ישראל ממוקמת במקום ה-13 בעולם מבחינת צריכת בשר ממוצעת עם 107 ק"ג בשר לנפש, צריכה שגדלה פי שלושה ב-60 השנים האחרונות.
- אם לוקחים בחשבון את ההשפעה הסביבתית משלבי ה"ייצור" הראשוניים של הבשר, מתבררים נתונים מדהימים: השטח הנחוץ לאספקת כלל הבשר בישראל גדול בכ-200 אחוז (!) מהיקף הקרקע החקלאית הזמינה בישראל.
- על מנת להבטיח מערכת מזון מקיימת, שתמשיך לספק את המזון הנחוץ לאוכלוסיית העולם בהווה ובעתיד, עדיף להשתמש בשטחי קרקע חקלאיים לטובת גידולים מהצומח להזנה ישירה של בני אדם, מאשר לגידול מספוא להאבסת חיות משק (הזנה עקיפה).
כדאי רק לשים לב לכך שההמלצה להפחית צריכת בשר בקר אפילו במחיר הגדלת צריכת בשר עופות, מתעלמת מנזקים אחרים, חמורים לא פחות, שזה צפוי לגרום; בין היתר - הדבר צפוי להביא להגדלה ניכרת במספר בעלי החיים
שיובאו לעולם לחיי סבל שסופם הרג תעשייתי (לאותה כמות בשר דרוש להרוג פי 200 ויותר תרנגולות מאשר עגלים). מעבר לכך, לתעשיית העופות יש השפעות שליליות חזקות הרבה יותר מאשר לתעשיית הבקר במספר נושאים הנוגעים לבריאות הציבור -
למשל ביצירה מתמדת של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה (רוב האנטיביוטיקה משמשת לא לריפוי בני אדם - אלא לזירוז גדילה בתעשיית העופות לבשר,
והערכות מומחים הן שחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה צפויים להפוך עד שנת 2050 לגורם תמותה גדול יותר מאשר סרטן בשל כך).
רוצים לעזור לבעלי החיים ולסביבה? אל תחליפו מנת סבל אחת באחרת. נסו טבעונות! עכשיו זה קל מתמיד >>
אתגר22+
לכתבה המקורית:
יותר מזהם מתחבורה: מזהמים העולם עבור סטייק
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר