שני שלישים מהעופות בבריטניה מכילים אי-קולי
דודי שטרן 27.11.2016
הממשלה גילתה, שרוב העופות שנמכרים באנגליה, ויילס וסקוטלנד נגועים בזן מסוכן ועמיד בפני אנטיביוטיקה של החיידק אי-קולי.
מחקר מקיף שנעשה על ידי ממשלת בריטניה גילה, ש-78% מהעופות שנמכרים בשווקי אנגליה נגועים בזן של
אי-קולי עמיד בפני אנטיביוטיקה. 53% מהעופות בסקוטלנד ו-41% מהעופות בוויילס נגועים גם הם. המחקר ניתח דגימות מחנויות נוחות, קצביות ומרכולים גדולים.
צריכת הזן הספציפי איננה גורמת לתופעות לוואי, אבל גורמת לעמידות
בפני אנטיביוטיקה בקרב בני אדם, שמשמעותה שלא ניתן יהיה לטפל במחלות נפוצות רבות בעזרת אנטיביוטיקה. קצין הרפואה הראשי של אנגליה אמר: "שימוש לא ראוי באנטיביוטיקה בתעשיית המזון מן החי ידוע בתרומתו לזיהומים עמידים בפני תרופות".
דוקטור מאוניברסיטת קיימבריג' טוען: "אנשים עלולים למות מדלקת בדרכי השתן. השימוש באנטיביוטיקה בתעשיית המזון מן החי היא האיום הכי גדול על הרפואה המודרנית."
לכתבה המקורית:
עדכון (28.11.2016)אתר האינטרנט של עיתון The Telegraph מדווח, כי כמחצית מהעופות בבריטניה נגועים בחיידק הקמפילובקטר. החיידק גורם לתמותה של כ-100 בני אדם בשנה בממלכה ולתחלואה של כ-280,000 בני אדם. הנפגעים מהחיידק
מטופלים בדרך כלל באנטיביוטיקה, אלא שכיום, החיידק עמיד בפני אנטיביוטיקה, ואין טיפול לרבים מהנפגעים. מספר המקרים האלה הוכפל ב-10 השנים האחרונות.
לכתבה:
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר