דיברטיקוליטיס: חדשות רעות נוספות לאוהבי בשר אדום
דודי שטרן 12.1.2017
מחקר חדש חושף, כי צריכת בשר אדום גורמת למחלת המעיים הקשה דיברטיקוליטיס.
המחקר נערך על ידי אנדרו צ'אן, רופא בבית החולים הכללי של מסצ'וסטס שבבוסטון, שהסיק, שגברים שצרכו כמויות גדולות יותר של בשר אדום היו בסיכון גדול
יותר לחלות במחלה. המחלה מאופיינת בנפיחות של אזורים דלקתיים במעיים. דיברטיקוליטיס גורם לשלשול, עצירות, חום גבוה, כאבים והתכווצויות בבטן.
המחקר נערך במשך 26 שנים, וכלל מעקב אחרי 46,500 מטופלים גברים בין הגילאים 40-75,
שחולקו למספר קבוצות על פי התדירות בה צרכו בשר אדום. למטופלים שצרכו את הכמויות הגדולות ביותר של בשר אדום היה סיכוי גבוה ב-58% להתפרצות דיברטיקוליטיס יחסית למטופלים שצרכו את הכמויות הקטנות ביותר. כל מנה יומית של בשר אדום
הגדילה את הסיכון להתפתחות המחלה ב-18%. גיל ומשקל לא שינו את סיכויי התחלואה במחלה.
במסקנות המחקר נכתב: "הממצאים מהווים המלצה תזונתית מעשית לאנשים בסיכון לדיברטיקוליטיס, מחלה נפוצה שמהווה נטל רפואי וכלכלי".
דיברטיקוליטיס גורמת לכך, שבארצות הברית לבדה מתאשפזים בבתי החולים מדי שנה כ-210,000 בני אדם, בעלות כוללת של כ-2 מיליארד דולר. המספרים נמצאים במגמת עלייה.
מחקר זה מתווסף למחקרים נוספים, שמוכיחים את הקשר בין צריכת בשר
להתפתחות מחלות נוספות, כמו מחלות לב, סוכרת סוג 2 וסרטן המעי הגס.
לכתבה המקורית:
Diverticulitis study: More bad news for lovers of red meat
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר