בריטניה: ליקויים תברואתיים חמורים ב-25% מבתי המטבחיים
דודי שטרן 27.2.2017
תחקיר חושף שכרבע ממוצרי הבשר על מדפי המרכולים בבריטניה עלולים להיות נגועים בחיידקים גורמי מחלות.
הלשכה לעיתונות חקירתית (BIJ) ערכה ניתוח של ביקורות ממשלתיות על 323 בתי מטבחיים באנגליה, ויילס וצפון אירלנד, וגילתה
ש-86 מהם מכרו לציבור בשר נגוע בחיידקי אי-קולי, סלמונלה וקמפילובקטר. יתר על כן, הלשכה גילתה כי עובדי בתי המטבחיים זייפו מסמכים, כדי להסתיר את הבשר הנגוע על מנת לעמוד בדרישות מנהל המזון.
העבירות שבוצעו כללו מגע בין
פגרי בעלי החיים לרצפה מזוהמת, חיטוי לא ראוי לציוד, ושימוש במים מזוהמים בצואה. פרופסור בריטי למיקרוביולוגיה ציין: "אם זה היה אחד למאה זה היה יותר מדי, אבל אחד לארבע זה בלתי מתקבל על הדעת. זאת היגיינה בסיסית. זה לא מדע מסובך,
זה היגיון צרוף."
לכתבה המקורית:
One in four UK abattoirs fails to meet basic hygiene standards
תחקיר אחר שנעשה בנובמבר חשף, ש-78% ממוצרי העוף הנמכרים לציבור בבריטניה נגועים בזן עמיד בפני אנטיביוטיקה של אי-קולי. לכתבה:
שני שלישים מהעופות בבריטניה מכילים אי-קולי
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר