ארצות הברית: ירידה של כ-20% בצריכת הבשר תוך עשור
דודי שטרן 27.3.2017
(איור: Rise of the Vegan)
אמריקאים אוכלים פחות בשר, והשפעת השינוי על פליטת גזי החממה ניכרת.
על פי דו"ח של מועצת ההגנה על משאבים טבעיים (NRDC) שהתפרסם ביום רביעי שעבר, צריכת בשר הבקר לנפש ירדה ב-19% בין השנים 2005-2014. בתקופה זו נרשמו ירידות
גם בצריכת בשר עוף וחזיר, אם כי חדות פחות.
המועצה מציינת שהירידה בצריכת הבשר היא ניצחון במלחמה בשינויי האקלים, כי חלק גדול מאוד מפליטת גזי החממה מגיע מגידול בקר. המחקר, שהתבסס על נתונים של משרד החקלאות, גילה שהשפעת
השינויים בתזונת האמריקאים על פליטת גזי החממה היא שוות ערך להורדת 57 מיליון מכוניות מהכבישים, 39 מיליון מהם רק מהפחתת צריכת בשר בקר.
המועצה לא בדקה את הסיבות לשינויים בתזונת האמריקאים, אך היא מעריכה שהסיבה העיקרית
היא בריאותית. מומחית לענייני מדיניות במועצה אמרה: "בין אם האמריקאים מודעים לזה או לא, הם נלחמים בפליטת גזי החממה עם מזלג."
לדו"ח המלא:
Less Beef, Less Carbon
על פי נתוני ארגון ה-OECD, הירידה הכוללת בצריכת בשר בין השנים 2006-2016 הייתה כ-3%, כולה בזכות הירידה בצריכת בשר בקר. צריכת בשר עוף חוותה עליה, ולא היה כל שינוי בצריכת בשר חזיר וכבש. בישראל הייתה ירידה של 7.5% בצריכת הבשר
הכוללת.
מקור:
Agricultural output - Meat consumption - OECD Data
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר