חלבון חומוס: השחקן החדש במגרש המזון הצמחי
דודי שטרן 20.4.2017
חברת סטארט-אפ ישראלית חדשה בשם CHiCK.P מפיקה חלבון חומוס, כחלק מתעשיית החלבון הצמחי המתפתחת.
החברה, שהוקמה על ידי רם רייפן, רופא ופרופסור לתזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תייצר מוצרים עשירים בחלבון (עד 90%
חלבון) על בסיס חומוס. בראיון לאתר Food Navigator אמר רייפן: "אנחנו נמצאים במשא ומתן עם שותפים רבים בישראל, באירופה ובארצות הברית, ודגימות ממוצרינו נבחנים על ידי חברות מזון רבות לצורך שימוש בהם כחלופות לבשר, מוצרי חלב, משקאות,
מאפים, חטיפים ועוד."
למרות שמוצרים על בסיס סויה עדיין פופולריים, יש שימוש הולך וגובר בחלבון שמקורו בקטניות אחרות, כמו אפונה, חומוס ועדשים. רייפן מעריך שבשנת 2024, תעשיית חלבון החומוס תהיה שווה 8 מיליארד דולר,
ושהחברה שלו תרוויח 300 מיליון דולר תוך חמש שנים.
על פי סקרי שוק, הפופולריות של קטניות באופן כללי הולכת וגדלה. על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי, היקף גידולי החומוס בארצות הברית גדל ב-53% מאז שנת 2013, ותופס היום
שטח של 498,000 דונם. היקף גידולי העדשים גדל ב-13% לשטח של 1.1 מיליון דונם.
לכתבה:
Move aside peas... chickpea protein has just as much potential, claims Israeli start-up
---
עדכון - 24.4.2017:חברת סטארט-אפ קנדית בשם נוטריאטי (Nutriati), שמתמקדת בפיתוח חומרי גלם צמחיים למזון, ובמיוחד חלבון חומוס, גייסה השקעות בסך של 8 מיליון דולר.
לכתבה:
Tate & Lyle Leads US$8 Million Investment in Chickpea Innovator Nutriati
---
עדכון - 25.5.2017:לאונרדו דיקפריו, בעזרת חברת ההשקעות שבבעלותו, Strand Equity Partners, השקיע כסף במותג הטבעוני HIPPEAS, יצרנית חטיפים על בסיס חומוס.
לכתבה:
Leonardo DiCaprio Invests in Vegan Chickpea Brand
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר