מחקר: ירקות מקטינים את הסיכון לסוכרת ב-18%
דודי שטרן 27.4.2017
מחקר שנמשך עשרות שנים מוכיח, שמזון צמחי מוריד
משמעותית את הסיכון ללקות בסוכרת סוג 2.
מחקר חדש שנערך על ידי אוניברסיטת פינלנד ופורסם בעיתון הבריטי לתזונה מגלה, שתזונה עשירה בחלבון צמחי מורידה למינימום את הסיכון ללקות בסוכרת סוג 2. הממצאים הם חלק ממחקר מתמשך
שהתחיל כבר בשנת 1984 שהתמקד ב-2,332 גברים, שלא היה להם סוכרת בתחילת המחקר. 19 שנים מאוחר יותר, החוקרים גילו ש-432 מהמשתתפים, אלו שצרכו את הכמויות הכי גדולות של בשר, כולל דגים, לקו במחלה.
בנוסף, החוקרים גילו, שהחלפת
אחוז אחד בלבד של צריכת האנרגיה מבשר למזון צמחי הוריד את הסיכון ללקות בסוכרת סוג 2 ב-18%.
מחקר זה מצטרף למחקרים רבים, שמוכיחים שתזונה צמחית מקטינה את הסיכון ללקות במגוון מחלות.
לפרסום המקורי:
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר