קרגיל עוזבת את תעשיית הבקר
דודי שטרן 11.5.2017
קרגיל, חברת הסחר והאחזקות הבינלאומית, הממוקמת במדינת מינסוטה, ארצות הברית, הכריזה שהיא עוזבת את תעשיית הבקר.
החברה נמצאת בתהליכי מכירה של שתי מכלאות הבקר האחרונות שלה, שיושלמו בסוף חודש מאי. בעבר היו לה מכלאות
נוספות, אותן היא מכרה כבר ביולי 2016.
קרגיל נשארת אחת החברות הגדולות בארצות הברית בתחום החקלאות, בעיקר בזכות עסקי הסחר בדגנים, עמילנים ושמנים. גידול והאבסת בקר היו אחד מתחומי העיסוק העיקריים שלה, והיא הייתה אחת
מארבע יצרניות בשר הבקר הגדולות במדינה, שהיוו יחד 70% מהשוק המקומי.
דובר קרגיל, מייק מרטין, הסביר: "החברה מתכננת להרחיב את עסקי החלבון שלה באמריקה הצפונית על ידי חקירת הזדמנויות כמו חלבון צמחי, דגים, חרקים, עוף
ובעלי חיים נוספים". מעשית, מספר גורמים כמו עלויות ורווחים הובילו את החברה להיפטר מעסקי הבקר ולהשקיע בחלבון צמחי.
מחקרי שוק שמתפרסמים מזה מספר שנים מראים, שהביקוש לחלבון צמחי נמצא בעליה מאז שנת 2012. כמו קרגיל, גם
חברות בשר בולטות נוספות כמו טייסון משקיעות בחלופות לבשר.
לכתבה המקורית:
Cargill is selling two cattle feedlots, exiting that portion of the beef industry
עוד על הקריסה של שוק הבקר:
קנדה: מפטמת בקר גדולה נסגרת אחרי 60 שנות פעילות
המסך יורד על המשלוחים החיים
ניו יורק: המחלבה האחרונה בעיר נסגרת
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר