בתי מטבחיים, פשיעה, הפרעת דְּחָק פוסט-טראומטית ומה שביניהם
דודי שטרן 14.5.2017
כבר דובר רבות על הסכנות הפיזיות שעומדות בפני עובדי בתי מטבחיים, אך באותה מידה הם סובלים גם מבעיות נפשיות. תופעות כמו פשיעה, הפרעת דְּחָק פוסט-טראומטית ועוד הן תוצאה ישירה מכך.
באתר PTSD Journal, שעוסק בנושא
הפרעת דְּחָק פוסט-טראומטית, נכתב: "העובדים האלה (של בתי מטבחיים) נשכרים במטרה להרוג בעלי חיים, שהם לרוב ייצורים עדינים. ביצוע המשימה דורש מהעובדים להתנתק ממה שהם עושים ומבעל החיים שלפניהם. הדיסוננס הרגשי עלול להוביל לאלימות
כלפי בני בית, דיסתימיה, חרדה, הפרעת דְּחָק פוסט-טראומטית, ולהתמכרות לסמים ולאלכוהול."
מה שהופך את המצב לגרוע יותר, הוא שהאלימות בבתי המטבחיים משפיעה לא רק על העובדים, אלא גם על הסביבה בה הם חיים. מחקר שנעשה על ידי
הקרימינולוגית איימי פיצג'רלד ופורסם בשנת 2009 חקר את ההשפעות של עבודה בבית מטבחיים על שיעורי פשיעה. בדו"ח המחקר נכתב: "הממצאים מעידים על כך שעבודה בבית מטבחיים מעלה את השיעור הכולל של מעצרים, מעצרים על פשעי אלימות ומעצרים
על אונס ועל פשיעה מינית - ביחס לתעשיות אחרות."
פיצג'רלד טוענת שבתי המטבחיים הם הגורם החד-משמעי לעלייה בשיעורי הפשע - כשמספר עובדי בית מטבחיים עולה, עולים שיעורי הפשיעה. זהו המצב גם כשלוקחים בחשבון גורמים נוספים
כמו רמת הכנסה, מגדר ושיעור התעסוקה הכללי.
למרות שבעלי החיים הם אלו שמשלמים את המחיר הכבד ביותר בתעשייה, אין ספק שגם בני אדם נפגעים מהשעבוד לאותה מערכת שמחשיבה רווח כספי יותר מכל דבר אחר.
דו"ח המחקר:
Slaughterhouses and Increased Crime Ratesלכתבה המקורית:
The Psychological Damage of Slaughterhouse Work
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר