טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

מדענים הופכים תוצר לוואי של טופו למזון

דודי שטרן 3.12.2017

מדענים הופכים תוצר לוואי של טופו למזון

מדענים מאוניברסיטת סינגפור פיתחו דרך חדשה להפוך אוקרה, תוצר לוואי של טופו ומוצרי סויה, למרכיב מזין למאכלים חדשים.

כ-10,000 טונות של אוקרה נזרקים לפח מדי שנה בסינגפור בלבד, עקב כך שלאוקרה טעם ריח רעים והיא מתקלקלת בקלות. על מנת להפוך את האורקה לאכילה, המדענים יישמו עליה תהליך של אידוי, קירור ותסיסה בעזרת אנזימים, בדומה לתהליך שנעשה לייצור טמפה. התוצר הסופי עשיר בסיבים תזונתיים. בראיון לאתר Food Navigator, אמר המדען הראשי של הפרויקט: "התהליך ישיר, טבעי, ואיננו משאיר תוצרי לוואי. האוקרה המותססת מזינה, טבעונית וטובה לשימוש למגוון רחב של מוצרים."

לכתבה המקורית:
Waste from soy milk and tofu production turned into 'high-value' ingredient by Singapore scientists

חפשו בגוגל 'אוקרה' וגלו עולם שלם של מאכלים ומתכונים על בסיס אוקרה, כולל טבלת ערכים תזונתיים מלאה.

בתעשיות רבות, תוצר לוואי של אחד הוא חומר גלם של אחר. שתי דוגמאות נוספות לכך הן:
חלב שעורה: המשקה שיופק מזבל בירה
סטלה מקרטני מוציאה ליין אופנה עשוי אשפה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS