30,000 טון בשר, ביצים ודגים נזרקו בשנה האחרונה לפח בשלב הקמעונאות וההפצה
צוות טבעוניוז 14.3.2018
(אילוסטרציה. מקור: Pixabay)
אתר החדשות ynet מדווח, כי לפי דו''ח אבדן המזון, בזמן ש-1.75 מיליון אזרחים נזקקים לסיוע וסובלים מאי ביטחון תזונתי, נזרקו בשנה האחרונה לפח כ-2.3 מיליון טונות של מזון בישראל.
בסך הכל נזרקו לפח בישראל 33% מהמזון בכל
השלבים שהם עוברים מהחקלאי ועד לצרכן. גם משקי בית זורקים מזון לפח - סך הכל 15% מהמזון שהם רוכשים. שווי המזון שנזרק בשנה האחרונה הגיע למיליארדי שקלים. כמחצית מהמזון שנזרק נחשב, על פי הנתונים שהוצגו באתר ל-"בר-הצלה".
רק במקטע הקמעונאות וההפצה היקף המזון בר-ההצלה עומד על 400,000 טונות. במקטע זה נזרקו 30 אלף טונות של בשר, ביצים ודגים, 30 אלף טונות של מוצרי חלב ומזון מצונן, 20 אלף טונות של לחמים ומאפים, 20 אלף טונות של דגנים וקטניות, 20 אלף
טונות של ירקות ופירות טריים ועשרת אלפים טונות של מזון קפוא ושאר סוגי המזון.
המזון נזרק מסיבות רבות, אך 80% מכמות המזון שנזרק, נזרק בגלל פגמים אסתטיים ופגמים באריזה.
לכתבה המלאה:
מדוע שליש מהמזון בארץ נזרק לפח בשנה האחרונההכתבה באתר ויינט מתמקדת בהשלכות הכלכליות
של התופעה ומציעה פתרונות מדיניים וחברתיים, אבל מתעלמת מאספקטים אחרים וחשובים לא פחות: כמה בעלי חיים חיו חיי סבל, רק כדי שתוצרי גופם ייזרקו לפח בגלל אריזה פגומה? מהו היקף הנזקים האקולוגיים שנגרמו בתהליך הגידול, הייצור וההפצה
של המוצרים שנזרקו לפח - ביניהם בזבוז מים, פליטת גזי חממה, הרס שטחים וכולי?
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר