צריכת שומן מן החי נקשרת למוות מוקדם - מחקר חדש
צוות טבעוניוז 2.4.2018
אילוסטרציה. מקור: Pixabayמחקר חדש של איגוד
הלב האמריקאי מגלה, כי צריכת שומן מן החי מגדילה את הסיכון למות ממחלות לב ב-21%. זאת לעומת צריכת שומן מן הצומח שמועילה לבריאות.
תוצאות המחקר קישרו שומנים בלתי רוויים מן החי, ובכלל זה ממוצרי חלב, ביצים, דגים, עוף ובשר
אדום, למוות מוקדם. החוקרים בדקו את הרגלי התזונה של 63,412 נשים ו-29,966 גברים במהלך 22 שנים, מתוכם 20,672 מתו, מהם 4,588 ממחלות לב. תוצאות המחקר גילו, כי לאלו שצרכו שומנים בלתי רוויים מן החי היה סיכוי גבוה ב-21% למות ממחלות לב,
ולאלו שצרכו את הכמויות הגדולות ביותר של שומנים בלתי רוויים מן הצומח היה סיכוי של 16% למות מסיבה כלשהי. החלפת צריכת שומנים מן החי לשומנים מן הצומח הקטינה את הסיכון למוות מוקדם ב-10 עד 15 אחוזים.
אחת ממובילות המחקר
אמרה: "תוצאות המחקר מדגישות את חשיבות מקור וכמות השומנים הבלתי רוויים בתזונה שלנו. עלינו לצרוך יותר שומנים בלתי רוויים מן הצומח ופחות שומנים בלתי רוויים מן החי."
לפני כשנה התפרסם בביטאון האיגוד, כי חלבון מן הצומח
עוזר למניעת מחלות לב.
מחקר זה מתווסף למחקרים רבים נוספים, שמעידים כי תזונה מבוססת צמחים מועילה ל
בריאות, ומוצרים מן החי
מזיקים לה. מחקרים אלו קיבלו גיבוי מארגוני הבריאות הגדולים בעולם.
לכתבה המלאה:
Mono-unsaturated fats from plants, not animals may reduce risk of death from heart disease and other causes
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר