הגרדיאן, גלובס: עלייתה הבלתי ניתנת לעצירה של הטבעונות אל לב הקונצנזוס
צוות טבעוניוז 4.4.2018
אילוסטרציה. מקור התמונה: Pixabay
אתרי האינטרנט של העיתונים הגרדיאן (הבריטי), גלובס (הישראלי) כותבים בהרחבה על המעבר של הטבעונות מהפרינג' אל המיינסטרים.
הגרדיאן מפרט על
כך שרשתות המרכולים, המסעדות ובתי הקפה הגדולות בבריטניה נותנות מקום נרחב לטבעונים, ושהתחזיות ומחקרי השוק מנבאים את המשך המגמה הזו. האתר מייחס את המגמה לאקטיביסטים שמקדמים את הטבעונות ממניעים מוסריים, בריאותיים ואקולוגיים,
ובמיוחד לתכנית Veganuary בה אוכלי בשר וצמחונים מנסים טבעונות במהלך חודש ינואר, תכנית שפועלת מאז שנת 2014. הכתבה באתר הגרדיאן מתפרסמת על רקע הנתון המעודכן, שמגלה כי 7% מאוכלוסיית בריטניה הם
טבעונים - פי 7 ממספרם וחלקם באוכלוסייה לפני שנתיים בלבד.
במקביל, אתר האינטרנט של העיתון גלובס הישראלי מקדם את ספר הבישול הטבעוני של אורי שביט, 'המטבח הטבעוני שלי', ומתאר אותו בתור
הספר שמוכיח שישראל הופכת למעצמת בישול טבעוני. באתר נכתב: "העובדה שספר בישול טבעוני עומד בראש
מצעד המכירות לפסח לא הייתה סבירה עד לא מזמן, אבל הצלחתו של 'המטבח הטבעוני שלי' מאת אורי שביט מעידה שהזמנים משתנים". בהמשך, מציין האתר כי מעל 5% מהאוכלוסייה בישראל מגדירים את עצמם כטבעונים, ושיעורם מגיע לממדים דו-ספרתיים בקרב
גילאי 22 ומטה.
בהשוואה שנערכה על ידי צוות טבעוניוז לגבי תדירות החיפושים בגוגל של דפוסי תזונה מתברר, כי
טבעונות יותר פופולרית מצמחונות, פליאו ודיאטה קטוגנית.
עוד מתברר, כי מבחינת המודעות הסביבתית, ההתעניינות העולמית בטבעונות גדולה יותר מההתעניינות בכלי רכב חשמליים והיברידיים.
לקריאה נוספת:
כנס הבקר, ירושלים: טבעונות זה כבר מיינסטרים
BBC: איך טבעונות הפכה מתנועה מושמצת למיינסטרים
דיילי טלגרף: זה הזמן לעבור לטבעונות!
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר