שוק הבשר המתורבת יגיע לשווי של 20 מיליון דולר בשנת 2027
צוות טבעוניוז 9.5.2018
אילוסטרציה. מקור התמונה: Pixabay
תחזית חדשה של חברת מחקרי השוק Markets and Markets מנבאת, כי שוק הבשר המתורבת יתפתח על חשבון תעשיית בעלי החיים מהרגע שהמוצרים יתחילו להימכר.
בשר מתורבת הינו בשר המיוצר במעבדה על ידי תרבית תאי בעלי חיים, ולא יכלול
שחיטה. בשר מתורבת יחסוך באופן דרסטי את השימוש בבעלי חיים ואת צריכת משאבי הטבע הדרושים לייצור בשר, ביניהם שטחים, מים, אנרגיה, מחצבים ועוד. למרות שהבשר המתורבת עדיין לא זמין לצרכנים, התחזית מנבאת כי התעשייה, כולל המחקר
והפיתוח, תצמח בקצב של 4% בשנה ותגיע לשווי של 20 מיליון דולר בשנת 2027.
המוצרים הנפוצים ביותר מבשר מתורבת יהיו נגיסי עוף, נקניקיות והמבורגרים. מבין יצרניות הבשר המתורבת תהיינה Just
(
המפטון קריק לשעבר), שתוציא לשוק את מוצריה כבר בסוף שנת 2018;
מוסה מיט, שתוציא לשוק את מוצריה בשנת 2020; ממפיס מיטס, שתוציא לשוק את מוצריה בשנת 2021;
SuperMeat הישראלית - בה משקיעה חברת זוגלובק - ועוד.
את דו"ח המחקר ניתן להשיג מכאן:
Cultured Meat Market by End Use, Source, Region - 2027
לקריאה נוספת:
בשר מתורבת ירסק את תעשיית בעלי החיים תוך 15 שנים
שני שלישים מהאמריקאים מוכנים לנסות בשר מתורבת
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר