טבעוניוז
הרצאות
חדשות
תמונות השבוע
טורים
אוכל ומתכונים
סרטונים
יהדות
ארועים קרובים
מוצרי סויה וירקות מצליבים מצמצמים את תופעות הלוואי של סרטן שד
צוות טבעוניוז
3.6.2018
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
מחקר חדש מגלה, כי מוצרי סויה וירקות מצליבים כגון ברוקולי, קייל וכרוב ניצנים מצמצמים את תופעות הלוואי של טיפולים בנשים ששרדו סרטן שד.
החוקרים עקבו אחר 365 נשים ששרדו סרטן שד והשוו סימפטומים כגון גלי חום, כאבי פרקים, עייפות ובעיות זיכרון עם צריכת מוצרי סויה וירקות מצליבים. צריכה גדולה יותר של מזונות אלו הקטינה את השכיחות של הסימפטומים המדוברים. החוקרים שייכו את התוצאות לוויסות טוב יותר של אסטרוגנים, הפחתה בדלקות ועלייה בצריכת פיטו-כימיקלים שנמצאים במזונות המדוברים.
לכתבה המקורית:
Soy Products and Cruciferous Vegetables Reduce Breast Cancer Treatment Symptoms
מחקר זה מצטרף למחקרים רבים נוספים, שמצביעים על כך שמזונות מן הצומח תורמים לבריאות. על כך ועוד ניתן לקרוא במדור
בריאות
.
טבעונות
|
מפת האתר
|
חיפוש באתר
|
אודות האתר
|
תנאי שימוש באתר
|
כתבו לנו
קירות שקופים
|
הון שלטון מזון
|
איך לעבור לטבעונות
|
טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: