המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
צוות טבעוניוז 22.7.2018
עודכן לאחרונה: 12.4.2021
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
מחקרים מדעיים רבים מאוד מוכיחים, כי טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר לאדם, וכי מוצרים מן החי מתקשרים לכמעט כל מחלה אפשרית. עם השנים מצטברים עוד ועוד מחקרים שמחזקים אף יותר את הטענה. ריכזנו עבורכם כמה מהמחקרים וכמה
מהאנליזות שמסכמות מחקרים רבים:
פירות וירקותניתוח של מספר מחקרים מוכיח, כי צריכה של פירות וירקות מקטינה את הסיכון למחלות לב וכלי דם - וכל המרבה הרי זה משובח.
מחקר גילה יחס הפוך בין הסיכון לשבץ לבין צריכת פירות, ירקות, סיבים תזונתיים ומזונות דיאטטיים, ויחס ישר בין בין הסיכון לשבץ לבין צריכת ביצים:
לקריאה נוספת:
מחקר: יתרונות בריאותיים משמעותיים ל-10 מנות פירות וירקות ביום
מחקר נוסף קובע שמזון צמחי משפר את בריאות הלב
מחקר: ירקות מקטינים את הסיכון לסוכרת ב-18%
פריצת דרך: מדענים גילו דרך חדשה להשיג B12 דרך צמחים
חלבון צמחי טוב לפוריות
צריכת פירות וירקות מקטינה את הסיכון לאיבוד זיכרון בקרב גברים - מחקר
תמותה מוקדמת
הרווארד: שליש ממקרי המוות המוקדם יכולים להימנע על ידי הימנעות מבשר
מדענים: העדפת חלבונים ושומנים צמחיים על פני בשר בריאה יותר
צריכת שומן מן החי נקשרת למוות מוקדם - מחקר חדש
מחקר מעמיק חושף: צריכת ביצים מגבירה סיכון למוות מוקדם
במחקר פרוספקטיבי שעקב אחר מעל ל-20,000 איטלקים בגילאי 35 ומעלה, נמצא כי בהשוואה לאנשים שצרכו ביצה בשבוע או פחות, אלו שצרכו מעל לארבע ביצים בשבוע היו בסיכון גבוה בעשרות אחוזים לתמותה כללית, תמותה ממחלות לב ותמותה מסרטן.
מחלות לב וכלי דם (כללי)תזונה על בסיס צמחים מקטינה את הסיכון למות ממחלות לב ב-32%:
אכילת קטניות משפרת את בריאות הלב - סקירת מחקרים:
אכילת מאכלים צמחיים עשירים באיזופלבונים כמו טופו יכולה להקטין את הסיכון ללקות במחלות לב:
אכילת בשר אדום ובשר מעובד מעלה את הסיכון למחלות לב ולתמותה:
אפילו צריכה של כמויות קטנות של בשר מגדילה את הסיכון לתמותה מוקדמת, בעיקר ממחלות לב:
כולסטרול בביצים נקשר למחלות לב ולתמותה:
תזונה טבעונית מפחיתה את הסיכון למחלות לב בקרב אמריקאים ממוצא אפריקאי:
ניוזוויק: טבעונות מקטינה את הסיכון למחלות לב בכמעט חצי
אי ספיקת לבבמחקר מקיף שנעשה על כ-70,000 שוודים, צריכת ביצה אחת ליום או יותר גרמה לסיכון מוגבר של 30% לאי ספיקת לב.
סוכרת ומחלות לבתזונה טבעונית יכולה להקטין את הסיכון ללקות במחלות לב, שבץ וסוכרת סוג 2 - עלי פי מחקר גדול שנערך בבריטניה בשנת 2020:
מחקר מקיף גילה, כי לחולי סוכרת שצרכו ביצים היה סיכון מוגבר ב-50% ללקות במחלת לב כלילית.
מחקר אחר מגלה, כי לחולי סוכרת שצרכו כמות גדולה של ביצים היה סיכון מוגבר למות ממחלות לב וכלי דם.
עורק הצווארבמחקר שנעשה על 1,262 בני אדם, התגלה כי צריכת חלמון ביצה נקשר עם הצטברות כולסטרול בעורק הצוואר.
לקריאה נוספת:
אכילת ביצה אחת שקולה לעישון חמש סיגריותסרטן (כללי)
מדענים: דם של טבעונים יעיל פי שמונה בהגנה מפני סרטן
מחקר חדש: טבעונות עשויה לעצור את התפתחות מחלת הסרטן
קשר בין צריכת עוף למספר סוגי סרטן - מחקר רחב היקף חדש
סרטן המעי הגסבאוקטובר 2015 הכריז ארגון הבריאות העולמי על תוצאות ניתוח של מחקרים רבים שהראו כי מוצרי בשר מעובד כמו בייקון ונקניקיות גורמים לסרטן המעי הגס. ניתוח שנעשה מאוחר יותר של 400 מחקרים הראה, כי הסיכון
ללקות בסרטן המעי הגס גדל ב- 12% על כל 100 גרם בשר אדום או בשר מעובד שנצרך באופן יומיומי. אותו מחקר גילה גם, שצריכה של ירקות ושל דגנים מלאים הקטין את הסיכון.
אנליזה של מחקרים שנעשו על יותר מ-400,000 בני אדם גילתה, כי צריכת ביצים נקשרת עם סרטן של מערכת העיכול, ובפרט עם עלייה של 25% בסיכון ללקות בסרטן המעי הגס.
לקריאה נוספת:
סרטן המעי הגס: המחלה שנדדה לצעיריםדיברטיקוליטיס
דיברטיקוליטיס: חדשות רעות נוספות לאוהבי בשר אדום
סרטן הראש והצווארמחקר שנעשה בהולנד על יותר מ-120,000 בני אדם במשך יותר מ-20 שנה גילה, שצריכת בשר אדום מעובד הגדיל ב-50% את הסיכון ללקות בסרטן הראש וסרטן הצוואר.
סרטון הערמוניתמחקר גילה שצריכת בשר אדום וצריכת ביצים נקשרות לסיכון מוגבר ב-14% ללקות בסרטן הערמונית קשה וקטלנית.
מוצרי חלב מגבירים ב-65% את הסיכון לסרטן הערמונית וטבעונות מקטינה אותה ב-36%:
סרטן השדניתוח מחקרים גילה שצריכה של יותר מ-9 ביצים בשבוע מגבירה את הסיכון לסרטן שד ב-9%.
צריכת חלב נקשרת לסיכון מוגבר לסרטן השד:
לקריאה נוספת:
מוצרי סויה וירקות מצליבים מצמצמים את תופעות הלוואי של סרטן שד
סרטן שחלותמחקר גילה, כי צריכת ביצים נקשרת לסיכון מוגבר של 22% לסרטן שחלות.
סוכרת סוג 2מחקר שנעשה בפינלנד ועקב אחרי 2,000 גברים במשך 19 שנים מגלה, כי אפילו החלפה של קלוריה אחת של חלבון מן החי לחלבון מן הצומח מפחיתה את הסיכון לסוכרת ב-18%.
ניתוח מחקרים מגלה, שצריכה של שלוש ביצים בשבוע מגבירה את הסיכון ללקות בסוכרת.
צריכת ביצים גבוהה נקשרת לסיכון מוגבר לסוכרת בקרב מבוגרים.
לקריאה נוספת:
האגודה האמריקאית לסוכרת: טבעונות היא דרך להילחם בסוכרת סוג 2
אנדוקרינולוגים ממליצים על טבעונות להתמודדות עם סוכרת סוג 2
עכשיו זה מדעי: ביצים מעלות את הסיכון לסכרת סוג 2
ממציא האינדקס הגליקמי קורא לכם לעבור לטבעונות
סוכרת סוג 2: ניל ברנרד מסביר את הגורמים למגיפה ומציע דרכים להילחם בה
סוכרת הריוניתמחקר מגלה כי צריכה של בשר אדום מגדילה את הסיכון ללקות בסוכרת בזמן ההריון ב-200%.
סוכרת סוג 1שני מקרי בוחן גורסים, כי תזונה טבעונית עשירה בפחמימות מלאות עוזרת להתמודדות עם סוכרת סוג 1.
מחלות כבדכבד שומני שאיננו קשור לאלכוהול הוא בעיה בריאותית שהולכת ונהיית נפוצה יותר ויותר. אנליזה של יותר מ-3,000 בני אדם בהולנד מגלה, כי צריכה מוגברת של חלבון מן החי נקשרת לסיכון גבוה יותר ללקות בתופעה.
לקריאה נוספת:
צריכת חלבונים מן החי מגבירה את הסיכון למחלת כבד שומני - מחקר
אסתמהמחקר שהתמקד בקשר בין צריכת בשר אדום מעובד לבין סימפטומים של אסתמה גילה שצריכת בשר אדום מעושן יותר מארבע פעמים בשבוע הגדיל את הסיכון להופעה והחמרה של אסתמה ב-76%.
אכילת ירקות ופירות והימנעות מאכילת מוצרים מן החי יכול לעזור למנוע אסתמה ולהקל על הסימפטומים של התופעה.
לקיראה נוספת:
בשר מעובד מחמיר את הסימפטומים של אסתמה
תזונה טבעונית יכולה לעזור למנוע אסתמה ולהקל על הסימפטומים
דלקת מפרקים ניווניתמחקר מגלה כי תזונה עשירה בשומן רווי כמו בחמאה, חלמון ביצה, בשר ואפילו שמן דקלים נקשרת לסיכון מוגבר לדלקת מפרקים ניוונית.
לקריאה נוספת:
צריכת בשר או חלב עלולים לגרום דלקת מפרקים שגרונית
מחלות כליותאחד מכל שמונה בני אדם סובל ממחלת כליות - בגלל חלבון מן החי
בריאות העצמות
מחקר: לאנשים היו עצמות חזקות יותר לפני שצרכו מוצרי חלב
תחמוצת טרימתילמין - TMAOזוהי מולקולה שגורמת למחלות לב, כלי דם וכליות. מחקר שנעשה לאחרונה מקשר בין צריכת ביצים לבין הימצאות המולקולה בדם.
לקריאה נוספת:
לטבעונים יש חיידקי מעיים בריאים יותרפרקינסון
צריכת שלושה מוצרי חלב דלי שומן ביום מגדילה את הסיכון למחלת פרקינסון
מדענים מיפן מצאו קשר בין צריכת חלב למחלת פרקינסוןאלצהיימר
טרשת נפוצה
טבעונות מקלה על סימפטומים של טרשת נפוצהמחלות זואוטוניות
השירות הווטרינרי: המגפה הקטלנית הבאה עשויה לצאת מלול ישראלי
מחקרים: פרות ועגלים עלולים להידבק בווירוסים ממשפחת הקורונה
COVID-19 יכול לשרוד בבשר קפוא במשך 3 שבועות
רוב המגפות מאז 1900 קשורות לניצול בעלי חיים
מסמך מדעי חדש קורא לסגור את משקי בעלי החיים על מנת לעצור מגפות כמו COVID-19
סלמונלהעליה של 82% בתחלואת סלמונלה - בגלל ביצים
מחקר: חיידקי סלמונלה שורדים ב-100 מעלות ובתנאי יובש
60% מתבדידי הסלמונלה מעופות בישראל עמידים בפני אנטיביוטיקה
הרעלת כספיתהמשרד להגנת הסביבה: רמת כספית מסוכנת בדגי מאכל
הרעלת פלסטיקצרכני מאכלי ים מעכלים 11,000 חלקיקי פלסטיק מדי שנה
ירידה במשקלתזונה טבעונית עדיפה על תזונה ים תיכונית לירידה במשקל:
ירידה קוגניטיביתתזונה על בסיס צמחים מקטינה את הסיכון לירידה קוגניטיבית ב-33% בקרב מבוגרים:
הפרעות נפשיותניתוח של 21 מחקרים שבדקו את הקשר בין תזונה לדיכאון גילה, כי צריכה של בשר אדום ושל בשר מעובד הגדיל את הסיכון ללקות בדיכאון ביותר מ-25%. לפירות וירקות הייתה השפעה הפוכה ב-20%.
מחקרים נוספים:
לאוכלי בשר יש סיכוי גדול פי שניים לפתח הפרעות זעם
מחקר: תזונה טבעונית מפחיתה חרדה ומתח
כושר גופנימחקר שנערך בקנדה מצא כי הסבולת של נשים טבעוניות גדולה יותר מאשר של נשים אוכלות בשר:
בריאות ואיכות הסביבההמאכלים המזיקים ביותר לבריאות, ובמיוחד בשר אדום - מעובד ולא מעובד - הם גם המאכלים המזיקים ביותר לאיכות הסביבה:
מחקרים לכאן ולכאןהרופא ד"ר ג'ואל קאהן כתב בטור באתר VegNews באפריל 2017, כי "אין עדויות רפואיות עדכניות לכך שלבייקון ולהמבורגרים בשריים יש יתרונות בריאותיים". בראיון שנתן הרופא ד"ר מייקל גרגר לצוות טבעוניוז
בספטמבר 2017 הוא טען, כי לא קיימים מחקרים מדעיים שמצדדים ביתרונות הבריאותיים, לכאורה, של מוצרים מן החי. בהרצאתו של רועי שפרניק מעמותת 'קירות שקופים',
הון שלטון מזון, הוא מדגים כיצד ההמלצות הבריאותיות לצריכת מוצרים מן החי מגיעות מהתעשייה ומערבות במקרים רבים ניגוד אינטרסים.
בהמשך להרצאה זו הופק הסרט
חלב מגואל בדם. מידע נוסף קיים גם בהרצאה
קירות שקופים.
לקריאה נוספת:
האקדמיה לתזונה נותנת אור ירוק לטבעונות
מדענים: עולם טבעוני יהיה בריא יותר, קר יותר ועשיר יותר
מספר הרופאים שמתעניינים בתזונה צמחית גדל פי ארבע
קנדה: המלצות התזונה נותנות עדיפות לחלבון צמחי ומבטלות את קטגוריית מוצרי החלב
הנחיות התזונה בארצות הברית: על צריכת כולסטרול להיות נמוכה ככל האפשר
משרד החקלאות האמריקאי מכיר בתרומתם של אגוזי מקדמיה לבריאות הלב
כתבות נוספות במדור
בריאות.
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר