מיכל אנסקי: התחלתי בשינוי משמעותי - בדרך למעבר לטבעונות
צוות טבעוניוז 10.10.2018
מיכל אנסקי (פייסבוק)מיכל אנסקי, עיתונאית
האוכל ושופטת 'מאסטר שף', הצהירה בפוסט בבלוג שלה, כי התחילה בשינוי משמעותי באורח החיים שלה בדרך למעבר לטבעונות.
אנסקי כותבת כי הפעם האחרונה בה היא אכלה בשר בקר הייתה לפני חמישה חודשים בבנגקוק, וכי היא הפסיקה לצרוך
גם עוף, ביצים וחלב. לעומת זאת, גבינות ודבש היא עדיין אוכלת, והיא תאכל בשר במהלך צילומי העונה הבאה של 'מאסטר שף' כחלק מעבודתה.
כוכבת ריאליטי האוכל הושפעה, בין היתר, מבן הזוג שלה, לו הייתה מוכנה להקשיב כשהוא "נימק לה
את כל הסיבות ההגיוניות למעבר לתזונה שכזו". היא הסבירה: "ובעיקר, כי העזתי לנסות, פשוט כך. ולא רק שלא היה לי קשה, הרגשתי ממש טוב, בגוף, בבטן. העור שלי אמר לי תודה וגם המערכת המטבולית. פחדתי שלא יהיה לי מקור לחלבון אחרי האימונים,
שאהיה רעבה, שאתגעגע ואשתוקק. התבדיתי בכל אלה. אני חייבת להודות שגם על המצב רוח שלי זה השפיע. ויש משהו, בדומה לאיסורי הכשרות, כשההתגברות על התשוקה כל כך חזקה מהתשוקה עצמה - מרגישים חזקים."
אנסקי לא מכחישה את אהבתה
לבשר בעבר, אך כותבת על השינוי: "...כי טוב לי ככה. כי נכון לי ובריא לי לגוף לא לאכול בשר. ויש לזה משמעות מוסרית וערכית שאני מתגאה בה. מעולם לא הייתי צבועה בקשר לאכילת חיות, ידעתי מהיכן הן מגיעות ואת הדרך שעשו עד לצלחת שלי,
אכלתי במסעדות הטובות בעולם, מהידיים של השפים הגדולים בעולם והתגאיתי באכילת חלקי פנים ונתחים נאים. היום המחשבה על זה עושה לי סחרחורת... אי אפשר להתעלם מהנזקים הסביבתיים והמוסריים העצומים שאותה תעשיית הבשר מייצרת ומבחינתי, כל
אחד צריך לחשוב איך הוא מצמצם אותה."
הפוסט המלא:
אז מה הקטע שלך? את טבעונית?לאחר שנודע
כי
בייק אוף הבריטי עורך תוכנית ספיישל טבעונית, נשמעו קולות שקראו לערוך תכנית דומה גם בישראל.
מיכל, אם את קוראת שורות אלו, קחי לתשומת ליבך.
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר