מחסור בעובדים בבתי מטבחיים בבריטניה מאיים על המכירות לקראת חג המולד
צוות טבעוניוז 12.11.2018
אילוסטרציה. מקור: Pixabayמחסור הולך וגדל
בעובדים בבתי המטבחיים הגדולים בבריטניה, שכיום עומד על כ-10,000 מקומות עבודה לא מאוישים, יקשה על העמידה בביקוש לבשר לקראת חג המולד - כך על פי בכיר בתעשייה.
מנכ"ל איגוד ספקי הבשר בבריטניה הסביר שמתוך 75,000 מקומות
העבודה בתעשייה, בין 10% ל-15% מהם אינם מאוישים. בתי המטבחיים מעסיקים את העובדים הקיימים שעות נוספות על מנת לנסות לעמוד בתפוקה הנדרשת.
המחסור גדל במיוחד בשנה האחרונה, לאחר שבשנת 2017 הוא עמד על בין 0 ל-5%. התפוקה לא
נפגעה עד עכשיו, אך החשש הוא לגבי העתיד הקרוב.
69% מהעובדים בבתי המטבחיים בבריטניה מגיעים ממדינות האיחוד האירופי. אחת הסברות למחסור כיום היא הירידה בערך הלירה הבריטית בעקבות פרשת הברקזיט - מה שמפחית מהאטרקטיביות של
עבודה בבריטניה של זרים שרוצים להביא כסף הביתה.
קצין רכש בקואופרטיב סקוטי אמר שהמחסור מורגש בשטח כבר מספר חודשים, ושהנפגעים העיקריים הם מגדלי הכבשים - בגלל שבתי המטבחיים נותנים עדיפות לבקר, שהוא רווחי יותר. לדבריו:
"בתי המטבחיים עומדים על תילם אך אין את כוח האדם שישתמש בהם. לא נראה לי שהמשכורת היא הבעיה. אנשים פשוט לא רוצים לבצע את העבודה."
חשש נוסף נגרם מכך שהמחסור בעובדים גורם לכך שלעובדים הקיימים אין זמן לחתוך את גוויות בעלי החיים
לחלקים השונים. חלקים גדולים נמכרים במחיר נמוך יותר, מה שמקטין את הרווח. בתי המטבחיים כבר העלו את האפשרות ללחוץ על מגדלי בעלי החיים להוריד את המחירים, והקצבים מחפשים רעיונות איך להעלות את מחירי החלקים הגדולים.
קיים גם חשש שהמחסור בעובדים יפגע בייצוא הבשר מבריטניה.
לכתבה המלאה:
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר