קנדה: ירידה במחירי הבשר ומאכלי הים בעקבות ירידה בביקוש
צוות טבעוניוז 6.12.2018
אילוסטרציה. מקור: Pixabayתאגיד השידור הקנדי
מדווח, כי בעקבות המעבר של רבים לטבעונות ולצמחונות, קיימת ירידה בביקוש לבשר ולמאכלי ים שהובילה לירידה במחירי המוצרים האלו.
באתר התאגיד התפרסמה כתבה שמדווחת על תחזית שמנבאת עליה ממוצעת של 3.5% במחירי המזון במדינה
הצפון אמריקאית בשנת 2019. בכל הקטגוריות צפויות עליות מחירים של 2% עד 6%, מלבד בשר ומאכלי ים - שמחיריהם צפויים לרדת ב-3% וב-2% בהתאמה. הסיבה לכך, לטענת מחברי הכתבה, היא המעבר של קנדים רבים לטבעונות ולצמחונות, שגורמים לירידה
בביקוש. הירידה הצפויה באה אחרי שנים בהן מחירי מוצרים אלו היו בעלייה.
הירידה במחירי הבשר ומאכלי הים צפויה להימשך לפחות עד שנת 2020, על פי התחזית.
עוד מדווחת הכתבה, כי על פי סקר שנערך לאחרונה, 32.2% מהקנדים
שוקלים להפחית את צריכת הבשר שלהם בששת החודשים הקרובים. מחברי תוצאות הסקר מכנים את המצב 'מלחמות חלבון' - בו קטניות מחליפות את הבשר בהרגלי התזונה של תושבי אמריקה הצפונית. הירידה בצריכת הבשר גדולה, במיוחד צריכת בשר בקר: צריכת
בשר הבקר בשנה החולפת הייתה קטנה ב-94 מיליון קילוגרמים יחסית לשנת 2010. מי שמוביל את המגמה הם צעירים, שצפויים להשפיע גם על הדורות הבאים בעתיד.
לכתבה המלאה:
לקריאה נוספת:
מומחה בתעשיית המזון: לתעשיית הבשר יש סיבה לדאגה מכך שרוב הטבעונים צעירים
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר