טיים אאוט: כולנו נהיה טבעונים
צוות טבעוניוז 29.1.2019
פריסת שולחן טבעונית. צילום: צוות טבעוניוז
אתר התרבות, הבילוי והפנאי 'טיים אאוט' הקדיש גיליון שלם לטבעונות, יתרונותיה והתפשטותה, והכריז: 'כולנו נהיה טבעונים'.
הגיליון, שזכה לכותרת
טעים רצח, סוקר את הסצנה הטבעונית בישראל ממספר כיוונים, ובאחת הכתבות, שזכתה לכותרת
המספרים מוכיחים: כולנו נהיה טבעונים, כתב נדב נוימן: "זה טוב לבעלי החיים, זה טוב לכדור הארץ וזה טוב
לכם. מספר הטבעונים גדל כל הזמן והשוק הטבעוני מתפוצץ. גם התירוץ של 'זה לא טעים' כבר לא תופס. כדאי שתתרגלו כבר עכשיו. בתיאבון".
בכתבה נכתב כי על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-5% מהישראלים מגדירים את עצמם טבעונים,
ועמותת Vegan Friendly מעריכה כי בתל אביב הנתון הזה גבוה פי שניים. הגידול בשיעור הטבעונים בישראל לא רק השפיע על מסעדנים לפתוח מקומות טבעוניים בכל פינה, אלא הגיע עד החברות הכי גדולות במשק. על פי נתוני סטורנקסט, ב-2018 עמדו
המכירות של חלופות לחלב ולגבינה על 273 מיליון ש"ח, זינוק של כ-40% מ-2015.
תנובה סימנה את השוק
הטבעוני כמנוע צמיחה אסטרטגי שלה, וכמוה עשתה גם
שטראוס.
ל
האגן דאז
ו
בן אנד ג'ריס יש גלידות טבעוניות, ליצרניות החלב והגבינות יש מוצרים טבעוניים,
פיצה האט, דומינוס,
מקדונלדס - כולם מבינים לאן הרוח נושבת, והשפע הטבעוני שהם מספקים כיום עומד גם במבחן הטעם. נוימן מדגיש כי אין
היום שום סיבה לא להיות טבעוני.
לקריאה נוספת:
דה מרקר: שוק תחליפי החלב הוא הצומח ביותר ואחד הרווחיים בתחום החלב
אייל רביד, בעלי רשת ויקטורי: צמיחה של 49% בתחום המוצרים הטבעוניים
למעלה מ-50% הצהירו כי יפחיתו או יסירו לחלוטין מוצרים מן החי
כנס הבקר, ירושלים: טבעונות זה כבר מיינסטרים
מוצרי החלב שבפיקוח: כרוניקה של הפסד
מוצרי חלב - תחילת הסוף?
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר