ניו יורק טיימס: גבינות שמשמידות את כדור הארץ
צוות טבעוניוז 5.5.2019
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
מדריך שפורסם בעיתון 'ניו יורק טיימס' מצביע על כך שסוגים מסוימים של גבינות גורמים לנזקים גדולים יותר לסביבה מסוגים מסוימים של בשר.
המדריך מציין כי אמנם הנזק הסביבתי של תעשיית הבשר כבר ידוע, אך זה של תעשיית הגבינות
עדיין לא מקבל את תשומת הלב שלו. על פי מחקרים, בשר בקר גורם לנזק הגדול ביותר לאיכות הסביבה, אחריו נמצעים בשר עוף ובשר חזיר, לאחר מכן מוצרי חלב, ומוצרים צמחיים נמצאים בסוף הרשימה עם הנזקים המועטים ביותר.
על פי המדריך,
סוגים מסוימים של גבינות, כמו צ'דר ומוצרלה, גורמים לנזק סביבתי גדול יותר מבשר עוף או בשר חזיר - מכיוון שייצורם דורש כמות גדולה יותר של חלב.
במדריך משולבים גרפים שמשווים את כמויות גזי החממה הנפלטים תוך כדי יצורם של
מוצרים שונים ועל פי הרגלי תזונה שונים.
בסיכומו של דבר, החלפת בשר בקר בבשר בעלי חיים אחרים חוסכת בין 10% ל-25% מפליטת גזי החממה, מעבר לצמחונות חוסך 25% עד 35%, ומעבר לטבעונות חוסך 35%-55%.
המדריך:
המחקר עליו הוא מתבסס:
מידע נוסף במדור
איכות הסביבה.
גם במסגרת תזונה טבעונית, בריאה ואקולוגית ניתן ליהנות ממעדנים איכותיים, ביניהם
ניתן למנות את מוצרי
אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז.
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר