תזונה על בסיס צמחי מקטינה את הסיכון למות ממחלות לב ב-32% - מחקר חדש
צוות טבעוניוז 8.8.2019
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
תזונה על בסיס צמחי מקטינה את הסיכון למות ממחלות לב וכלי דם, ובכלל זה גם התקפי לב ושבץ, ב-32 אחוזים - כך על פי מחקר חדש שנערך לאחרונה ופורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי.
החוקרים בדקו את הרגלי האכילה של 10,000 בני
אדם בגיל העמידה מארצות הברית בין השנים 1987 ל-2016 שלא היו להם מחלות לב וכלי דם בטווח השנים האלו. בנוסף לסיכון מופחת מאוד למות ממחלות לב וכלי דם, המשתתפים שהחלק הגדול ביותר בתזונתם היה צמחים, יחסית למוצרים מן החי, היה להם
סיכוי קטן ב-16% ללקות במחלות אלו. אנשים שצרכו הכי מעט מוצרים מן החי - סיכויים למות מסיבה בריאותית כלשהי היה קטן ב-25%.
מוביל המחקר אמר, כי יכולים להיות הבדלים שקשורים למזונות ספציפיים, אך על מנת להקטין את הסיכון
ללקות במחלות לב וכלי דם, על אנשים לאכול יותר מזונות מן הצומח ולהפחית מצריכת מוצרים מן החי.
המחקר נערך על רקע המחקרים הרבים האחרים שכבר נעשו בעבר בנושא וחשפו את יתרונות התזונה הצמחית והטבעונית, ומטרתו הייתה להגדיל
את מעגל הנבדקים ולגוון את סוגי האוכלוסיות שנבדקו. בסופו של דבר, תוצאות המחקר רק חיזקו את הראיות המדעיות הקיימות בתחום.
דו"ח המחקר:
לקריאה נוספת:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר