צריכת בשר מעלה את הסיכון למחלת כליות כרונית
צוות טבעוניוז 21.8.2019
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
צריכת בשר גבוהה מעלה את הסיכון למחלת כליות כרונית ב-73%, לפי מחקר שפורסם לאחרונה ב-Journal of Renal Nutrition.
מדענים באוניברסיטת שהיד בהשתי למדעי הרפואה בטהרן (איראן) ערכו את המחקר על 4,881 נבדקים בריאים. המדענים
חילקו את הנבדקים לארבע קבוצות על פי רמת צריכת הבשר על מנת למצוא את הקשר בין צריכת בשר לתפקודי הכליות. בין השאר התגלו הממצאים הבאים:
- הקבוצה שצרכה את הכמות הגדולה ביותר של בשר מכל סוג שהוא העלתה את הסיכון ב-73%.
- הקבוצה שצרכה את הכמות הגדולה ביותר של בשר מעובד העלתה את הסיכון ב-99%.
- כל מנת בשר אדום מגדילה את הסיכון ב-15%.
- כל מנת בשר מעובד מגדילה את הסיכון ב-28%.
המדענים הסיקו מתוצאות המחקר, כי ככל שצורכים יותר בשר - ולא רק מעובד - מגדילים את הסיכון ללקות במחלת כליות כרונית, וכי אם מחליפים את הבשר במקורות חלבון מצחיים - כמו אגוזים וקטניות - מקטינים את הסיכון למחלה.
המחקר מחזק מחקרים קודמים שעשו את אותו ההקשר, ביניהם מחקר שנערך בסין בשנת 2016 על 63,257 נבדקים, בו התגלה כי צרכני בשר כבדים מעלים את הסיכון ללקות במחלת כליות כרונית ב-40%.
דו"ח המחקר:
לקריאה נוספת:
אחד מכל שמונה בני אדם סובל ממחלת כליות - בגלל חלבון מן החי
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר