מרינדו - כרוניקה של מוגלה, צואה וזוהמה
הכל כלול עם סיון כהן 26.8.2019
מרינדו הוא מפעל בשר בקיבוץ עין גב שבצפון, והוא מושא כתבת תחקיר בתכנית הטלוויזיה 'הכל כלול' עם סיון כהן בערוץ 13 שכותרתו 'זוועות הבשר'.
מנהל לשעבר במפעל תיעד את הנעשה בו וגילה, כי המציאות עגומה מאוד, במיוחד בהשוואה
לפרסומות ולמיתוג. הבשר שתועד הוגדר 'לא ראוי למאכל אדם' - וזה במושגים של חובבי בשר. בין היתר תועד בשר עם מוגלה, צואה, שטפי דם ובעיות נוספות.
מערכת 'הכל כלול' הראתה את התיעוד לרגולטור ד"ר משה רפלוביץ', הווטרינר הראשי
של אזור גוש דן, שהזדעזע מהמראות הקשים. לטענתו, וטרינרים אמורים לפסול את הבשר הזה כבר ביציאה מבתי המטבחיים. בנוסף, גם האחסנה של הבשר במפעל נעשית בניגוד לחוק.
עוד נאמר, כי בשר שכבר הגיע למסעדות ולמעדניות הוחזר למפעל
'מרינדו' לאחר תקופה בה לא נמכר בטענה שהוא 'פג תוקף'. הבשר שהוחזר נמכר מחדש.
המנהל המתעד, שעבד במפעל כשנתיים וחצי, נשלח לבדיקת פוליגרף. בבדיקה הוא נשאל אם הוא קיבל הוראות מבעלי המפעל להכשיר למכירה ולשנות תאריכים בשר
פג תוקף ולעבור עבירות נוספות. הוא נמצא דובר אמת.
בראיון לתכנית הטלוויזיה הוא אמר: "המון אנשים טוענים שהם מבינים בבשר, ובסופו של דבר את יכולה לתת להם דברים שהם לא מה שהם אמורים להיות ולא משקפים את המציאות שהם מוצגים
בה, ואנשים לא מודעים לזה". לטענתו, בעלי 'מרינדו' האשימו אותו במחדלים שלהם ואף הגישו נגדו תלונה במשטרה.
על מנת לחזק את דבריו של המנהל לשעבר, שלח צוות התכנית איש משלה שיעבוד במפעל ויראה במו עיניו. מה שהעובד ראה ישודר
בתכנית המשך.
הכתבה המלאה:
חלק ראשון | חלק שני
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר