טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

מרינדו - נראה שהם לא חוששים לעבור על החוק

הכל כלול עם סיון כהן 27.8.2019

מרינדו - נראה שהם לא חוששים לעבור על החוק

זהו החלק השני של התחקיר שנעשה במפעל הבשר מרינדו בעין גב. שרון טל נשלח מטעם התכנית 'הכל כלול' עם סיון כהן (ערוץ 13) לעבוד במפעל ולתעד את הנעשה בו בעצמו.

על פי התיעוד, העובדים עובדים עם הבשר במגע ישיר עם הידיים ללא כפפות. כאשר בשר נופל על הרצפה הוא חוזר לפס הייצור ללא ניקוי. בשר נטחן ומעורבב יחד עם גידים, שטפי דם ושומן - חלקים שאינם אמורים להיות חלק מהבשר - ללא ציון העובדה על התווית תוך הטעיית הצרכנים.

כבר בתחילת התיעוד נאמר לטל על ידי אחד העובדים: "כשאתה תעבוד פה אתה תלמד לא לאכול יותר המבורגרים, לא נקניקיות ולא כלום. את זה אני מבטיח לך". בהמשך אומרים העובדים כי כשהם יוצאים לאכול, הם מביאים עימם אוכל מהבית או אוכלים במקומות אחרים ולא אוכלים מהאוכל של 'מרינדו'. אחד העובדים אמר: "אני פעם אחת אכלתי פה, אל תשאל מה היה לי. באותו יום אמרתי די."

שרון טל גילה 'סחורה' שחזרה למפעל מהחנויות ונארזה מחדש, בדומה לתיעוד של מנהל לשעבר. בנוסף הוא גילה עובדים מפשירים בשר קפוא בשמש במקום במקרר יעודי כנדרש על פי חוק.

ד"ר משה רפלוביץ', הווטרינר הראשי של אזור גוש דן שצפה בתיעוד, אמר כי הנעשה במפעל הוא בפירוש עבירה על החוק. לדבריו, "נראה שפה עוברים על כל חוק אפשרי, אפילו לא חוששים לעבור על החוק. זה נעשה בריש גלי. כל העובדים שותפים לעבירות האלה".

טל התבקש שלא לשאת את הטלפון הנייד שלו בזמן העבודה, כאשר היה חשש שהוא יתעד את הנעשה במפעל וידווח למשרד הבריאות - בעקבות התיעוד הקודם של המנהל לשעבר.

בסופו של דבר טל חשף את עצמו וביקש לקבל הסברים לליקויים שגילה. במקום לקבל הסברים, הוא התבקש לעזוב את המפעל תוך שימוש בקללות ובכוח.

הכתבה המלאה:


לצפייה בחלק הראשון של התחקיר:
מרינדו - כרוניקה של מוגלה, צואה וזוהמה



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS