טבעוניוז
הרצאות
חדשות
תמונות השבוע
טורים
אוכל ומתכונים
סרטונים
יהדות
ארועים קרובים
קשר בין צריכת עוף למספר סוגי סרטן - מחקר רחב היקף חדש
צוות טבעוניוז
9.9.2019
עוף. מקור: Pixabay
חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד מצאו קשר בין תזונה עשירה בבשר עוף לסיכון גבוה יותר ללקות בסוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן הערמונית ומלנומה.
קבוצת חוקרים עקבה אחר 475 אלף גברים בריטים בגיל העמידה, משנת 2006 עד 2014, ניתחה את התזונה שלהם וכן את המחלות שהם פיתחו בטווח זמן זה. הם מצאו כי 23 אלף מתוכם לקו במחלת הסרטן. "צריכת עוף נמצאה קשורה לסיכון מוגבר למלנומה, סרטן הערמונית ולימפומה שאינה הודג'קין", נכתב במחקר.
המחקר נעשה באוניברסיטת אוקספורד ופורסם לאחרונה בכתב העת Epidemiology and Community Health, ואחר מכן בעיתונים The Sun, The Sunday Times ובאתר 'מאקו'. ספקי החדשות ציינו כי עד עכשיו היה מקובל לקשר בשר אדום לסרטן הרבה יותר מבשר עוף וכי מחקר זה משנה את הגישה כלפי עוף.
מקורות:
Eating chicken linked to cancer as major study connects white meat to the disease for the first time
(The Sun)
Eating chicken linked to cancer
(The Sunday Times)
תזונה נכונה: מחקר גדול מצא קשר בין צריכת עוף לסיכוי מוגבר לסרטן
(מאקו)
מחקר זה מחזק את הטענה כי תזונה מבוססת צמחים בלבד היא הבריאה ביותר, בהתבסס על מספר רב של מחקרים ואנליזות שנעשו בעשורים האחרונים המצביעים על כך שמזון צמחי תורם לבריאות ומוצרים מן החי מזיקים לה.
למחקרים נוספים:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
סרט אודות תעשיית העוף בישראל:
ההונאה
טבעונות
|
מפת האתר
|
חיפוש באתר
|
אודות האתר
|
תנאי שימוש באתר
|
כתבו לנו
קירות שקופים
|
הון שלטון מזון
|
איך לעבור לטבעונות
|
טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: