דבש: התדמית והמציאות
צוות טבעוניוז 26.9.2019
דבש. מקור: Pixabay
לקראת ראש השנה, עלתה לאתר החדשות 'וואלה' כתבה על דבש ועל הפער בין תדמיתו כבריא יותר מסוכר לבין המציאות.
על פי הכתבה מאת מעין רודה, "כולם כבר יודעים שסוכר זה דבר מאוד לא בריא, אבל איכשהו לדבש אנחנו מוותרים וממשיכים
לחשוב עליו כעל תרופת הסבתא המושלמת."
על היתרונות הבריאותיים שיש כביכול לדבש נכתב: "כשאתם מערבבים אותו בעוגת ערב החג שלכם, או כשהוא מתחמם בתה, היתרונות שלו גם ככה עולים באדים."
התזונאית הקלינית קרן אן גיימן
טוענת, כי "למרות שכפית דבש מתיישבת לנו תפיסתית כבריאה יותר מכפית סוכר - ההבדל לא מצדיק את האידיאליזציה שאנחנו עושים לדבש כממתיק מועדף. המרכיב הדומיננטי בדבש הוא סוכר. יש בו גם מעט מאוד מרכיבים נוספים, אבל הם בטלים לעומת
המרכיב הדומיננטי. הסוכר בדבש מורכב בעיקר מפרוקטוז, אבל יש בו גם כמות מכובדת של גלוקוז (המרכיב העיקרי של סוכר לבן), כך שאם אתם חושבים שהמתקה בעזרת דבש מקנה לנו זכות להמתיק לעתים תכופות יותר - כדאי לחשוב שוב."
ואם
זה לא מספיק, אז צרפו גם את האזהרה מאכילה של דבש לפני גיל שנה. דבש עלול להכיל רעלן שגורם לבוטוליזם, שמביא לחולשה, שיתוק שרירים ופגיעה במערכת העצבים האוטונומית. ללמדנו שלא כל מה שטוב לדבורה טוב גם לתינוק שלך.
דבש
מכיל כ-80 קלוריות פחות ל-100 גרם, אבל בפועל כפית דבש מרוכזת יותר מכפית סוכר, ככה שבסופו של דבר לעוגת החג שלכם תיכנס בדיוק אותה כמות קלוריות הן עם סוכר והן עם דבש.
לכתבה המלאה:
האם דבש באמת בריא יותר מסוכר?למידע נוסף:
למה טבעונים *לא* אוכלים דבש
ארץ זבת חלב ודבשראש השנה ופסח
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר