צריכת מוצרי חלב נקשרת להגברת הסיכון לסרטן הערמונית
צוות טבעוניוז 30.10.2019
מוצרי חלב. צילום: צוות טבעוניוז
מחקר חדש קובע, כי צריכת מוצרי חלב מגבירה את הסיכון ללקות בסרטן הערמונית, בזמן שתזונה טבעונית מקטינה אותו.
החוקרים בדקו 47 מחקרים שנערכו בין השנים 2006-2017 על יותר ממיליון בני אדם על מנת לגלות את השפעתם של מוצרים
מן החי ומזונות מן הצומח על הסיכון ללקות בסרטן הערמונית. תוצאות הבדיקה גילו, כי אנשים שצרכו את הכמויות הגדולות ביותר של מוצרי חלב - סיכויים ללקות במחלה היה גדול ב-65%, ואנשים שהקפידו על תזונה טבעונית - הסיכויים שלהם קטנו
ב-36%.
עורך המחקר, ד"ר ג'ון שין, אונקולוג, אמר: "המחקר מעורר סיבה לדאגה מצריכה מרובה של מוצרי חלב. כמו כן, הממצאים תומכים במספר הולך וגדל של עדויות ליתרונות הפוטנציאלים של תזונה על בסיס צמחים."
בפרסום
אודות המחקר צוין, כי במדינות בהן קיימת צריכה מרובה של מוצרי חלב קיים גם שיעור גבוה של תחלואה בסרטן הערמונית, ובמדינות בהן צריכת מוצרי החלב מועטה - גם שיעור התחלואה במחלה קטן. ההשערה היא כי התופעה קשורה להורמון IGF-1 הקיים
במוצרי חלב, הנקשר למספר סוגי סרטון כמו סרטן הערמונית, הריאות, המעי, השחלות והשד.
מחקרים קודמים מחזקים גם הם את היחס הישר בין צריכת מוצרים מן החי לבין הסיכון לסרטן הערמונית. בכלל זה בשר אדום מעובד ולא מעובד, בשר
עוף, מאכלי ים וביצים. הססבר נעוץ בהורמונים ובחומרים נוספים שנמצאים במוצרים אלו, בחומרים מסרטנים שנוצרים בבישול שלהם וחוסר במרכיבים שנלחמים בסרטן שנמצאים במזונות מן הצומח.
דו"ח המחקר:
על פי נתוני משרד הבריאות לשנת 2018, סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בגברים בישראל. בשנת 2015 אובחנו 2,064 חולים חדשים עם סרטן חודרני של הערמונית.
מקור:
סרטן הערמונית בישראל - עדכון נתוני תחלואה ותמותה, ספטמבר 2018
לקריאה נוספת:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר