אוקספורד: מנת בשר מזיקה לסביבה פי 35 ממנת ירקות
צוות טבעוניוז 24.11.2019
מחקר חדש שפורסם על ידי מדענים מאוניברסיטאות אוקספורד ומינסוטה מגלה, כי בשר קשור בהכרח לסיכונים הבריאותיים ולנזקים הסביבתיים הגדולים ביותר, במיוחד לעומת ירקות.
על פי המחקר, צריכת 50 גרם בשר אדום גורמת לפליטת פי 20
גזי חממה וניצול פי 100 שטחים יחסית לצריכת 100 גרם ירקות. בממוצע כל האספקטים הסביבתיים שהחוקרים בדקו, בשר אדום גורם פי 35 נזקים מקערת ירקות.
המחקר בדק גם את השפעת התזונה על הבריאות וגילה, כי כל 50 גרם בשר מעובד שאדם
אוכל מדי יום מגדיל את סיכוייו למות ב-41%.
מאכלים הקשורים לבריאות טובה, ביניהם דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות, אגוזים ושמן זית נמצאים בין המזיקים הפחותים ביותר לסביבה. לעומת זאת, מאכלים הקשורים לנזקים האקולוגיים
הגדולים ביותר - בשר אדום מעובד ולא מעובד - הם הגורמים לסיכוני התחלואה הגדולים ביותר.
דו"ח המחקר המלא:
המחקר החדש מצטרף למחקרים רבים נוספים שמוכיחים כי תזונה על בסיס צמחים עדיפה על תזונה על בסיס מוצרים מן החי הן במונחים של
בריאות
והן במונחים של
איכות הסביבה.
לקריאה נוספת:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר