תנובה: שפל של 19 שנה בייצור חמאה
צוות טבעוניוז 2.12.2019
אילוסטרציה. צילום: Pixabayאתר החדשות ynet
מדווח, כי על פי נתוני מועצת החלב, בחודש אוגוסט האחרון יצרה תנובה את הכמות הקטנה ביותר של חמאה מאז שהמועצה התחילה לפרסם את הנתונים בשנת 2000.
באוגוסט 2019 יצרה תנובה 274,614 קילוגרם חמאה. לצורך ההשוואה, שנה לפני כן
- באוגוסט 2018 - יצרה תנובה 598,607 קילוגרם חמאה, יותר מכפול מהכמות. בשאר חודשי 2019 עמד הייצור על כ-550-450 אלף קילוגרם.
במועצת החלב טוענים כי הסיבה לשפל היא תפוקה מופחתת של חלב גולמי במשך השנה. לפי הנתונים, ב-2019
ירד ייצור החלב הגולמי בכמעט 600 מיליון ליטר לעומת 2018, מ-1.67 מיליארד ליטר חלב ל-1.19 מיליארד ב-2019, אך מהשוואה לשנים קודמות עולה כי זו לא שנה ייחודית מבחינת כמות החלב.
רפתנים טוענים כי "נראה שתנובה מפחיתה מאוד את
הייצור בכוונה. ייתכן שהיא מעדיפה להפנות חמאה לתעשייה... הירידה בכמות השומן לא דרמטית כל כך באופן שמצריך צמצום דרסטי בייצור חמאה".
לפי גורמים בענף, "הסיבה למחסור פשוטה: גם בעולם קודם מייצרים תוצרת טרייה ואחר כך
חובצים חמאה כמוצר אחרון שהמחלבה מייצרת. אפשר לייבא חמאה. המדינה לא פתחה את השוק ליבוא בתנאים נוחים, הכריחו יבואנים לייבא במחיר נמוך מהמפוקח והם לא הצליחו למצוא כזה".
נתוני שלושת החודשים האחרונים (שלאחר אוגוסט) טרם
נבדקו.
לכתבה המלאה:
שפל של 19 שנה בייצור החמאה בתנובהנתונים אלו מתפרסמים על רקע
המחסור בחמאה שהורגש בחודשים האחרונים. טרה הפסיקה לייצר חמאה בגלל חוסר כדאיות כלכלית.
לקריאה נוספת:
חלב מגואל בדם
תעשיות הבקר והחלב יקרסו עד שנת 2030 - מחקר חדש
טרה בוחנת: הפחתה בייצור החלב
מוצרי חלב - תחילת הסוף?
חלב משק: הסוף
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר