אכילת קטניות משפרת את בריאות הלב - סקירת מחקרים חדשה
צוות טבעוניוז 19.12.2019
קטניות. מקור: Pixabayאכילת קטניות יכולה
להקטין את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, מחלת לב כלילית ולחץ דם גבוה - על פי סקירת מחקרים חדשה.
מדענים סקרו מחקרים שקישרו בין צריכת קטניות לסיכון למחלות לב רישיות וסמנים קשורים וגילו, כי מי שצרך את כמות הקטניות
הגדולה ביותר - סיכויו ללקות במחלות לב וכלי דם, מחלת לב כלילית ולחץ דם גבוה היו קטנים ב-10% יחסית למי שצרך את הכמות הקטנה ביותר.
עורכי הסקירה טוענים כי ההסבר לכך הוא שקטניות - כמו שעועית, עדשים, אפונה, חומוס, פול,
סויה ועוד - עשירות בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי ומרכיבים חיוניים נוספים, ובו בזמן דלים בשומן, נטולי כולסטרול ובעלי אינדקס גליקמי נמוך.
אחת מעורכי המחקר, בעלת התארים MD ו-PhD ומנהלת המחקר הקליני לוועדת הרופאים לרפואה
אחראית, אמרה: "מחלות לב וכלי דם הם גורם התמותה הנפוץ והיקר בעולם, והם עולים למשק של ארצות הברית בלבד מיליארד דולר בכל יום. הסקירה מראה כי ניתן לשנות את המצב בדרך זולה, נגישה ונפוצה: אכילת קטניות."
דו"ח המחקר:
מחקר זה מצטרף למחקרים רבים שמוכיחים כי תזונה מן הצומח היא הבריאה ביותר.
לקריאה נוספת:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר