העשור של הטבעונות
צוות טבעוניוז 2.1.2020
אילוסטרציה. מקור: Pixabayלקראת סופה של שנת
2019 ותחילתה של שנת 2020 סיכמו אנשים וכלי תקשורת את העשור החולף, ואי אפשר היה להתעלם מעלייתה של הטבעונות.
באתר החדשות ynet נכתב:
הטבעונות, שהתחילה כתופעה תל-אביבית מוזרה ולוחמנית, הפכה בעשור האחרון לטרנד
הבולט ביותר באוכל, ותל אביב הוכרזה ב-2017 על ידי המגזין הבריטי
אינדיפנדנט
כבירת הטבעונות. אם לפני עשר שנים טבעונים היו מיעוט שהתקשה למצוא מה להזמין במסעדה מלבד סלט ואולי עוד תוספת או שתיים, כיום בכל תפריט בארץ יש מספר לא מבוטל של מנות טבעוניות, וכמעט אף יזם לא יקים כיום מסעדה מבלי להתחשב בקהל
הטבעוני.
במקביל נפתחו ברחבי הארץ בתי קפה ומסעדות טבעוניים למהדרין, וגם מעדניות ואירוח ביתי.
ביונד בורגר שנכנס לחיינו בשנה האחרונה שינה את כל מה שחשבנו על ההמבורגר הטבעוני,
והשווארמה הטבעונית של
סולטנה גרמה גם לקרניבורים לעמוד בתור.
גבינות טבעוניות הפכו על פניו את המושג אוכל כשר, ופתאום עולם הכשרות גילה שאפשר לשלב בשר ו-'גבינה' יחד ואפילו ליצור
קינוחי פרווה טעימים.
באתר 'וואלה' נכתב:
העשור האחרון הוא העשור בו הטבעונות נכנסה למודעות של כולנו. נסו לדמיין לפני עשר שנים איפה המושג
טבעונות פגש אתכם ואיפה היום.
טל גלבוע הביאה אותו לפריים טיים באח הגדול, קהילות טבעוניות צמחו ופרחו,
קבוצות הטבעונים בפייסבוק גדולות ופעילות והן כוח צרכני אדיר, שגם היצרנים הגדולים לא נשארו אליו
אדישים ודאגו לטבען לא מעט מוצרים. כמעט כל מסעדה היום דואגת להציע גם מנות טבעוניות בתפריט, לא חסרות גם מסעדות טבעוניות למהדרין ותל אביב אפילו נבחרה כבר כמה פעמים בעשור האחרון לאחת הערים הטובות בעולם לטבעונים. זה לגמרי היה
העשור שלהם.
לכתבות המלאות:
סיכום העשור הכי טעים בצלחת
התופעות הבולטות של העשור
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר