יום הסרטן הבינלאומי: בואו נגביר את המודעות
צוות טבעוניוז 3.2.2020
לכבוד יום הסרטן הבינלאומי, שחל מדי שנה ב-4 בפברואר, אנו קוראים לכם להגביר את המודעות לקשר שבין מחלת הסרטן לתזונה נכונה.
משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן פרסמו ביום ראשון את נתוני התחלואה במדינת ישראל: מספר החולים
בישראל עולה, ועומד כיום על כ-30,000 חולים חדשים מאובחנים מדי שנה. לעומת זאת, התמותה ממחלת הסרטן נמצאת במגמת ירידה - נתון שנקשר לאבחון מוקדם. בשנת 2016 מתו מסרטן 11,077 תושבים בישראל. סוגי הסרטן העיקריים האחראים לעיקר התמותה
מהמחלה בישראל הם סרטן הריאה, סרטן המעי הגס והחלחולת, סרטן הלבלב, סרטן הערמונית וסרטן כיס השתן.
מחקרים מדעיים רבים ומקיפים מראים כי טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר, והיא מועילה הן במניעה והן בריפוי של מחלות רבות,
כאשר אחת העיקריות מביניהן היא מחלת הסרטן. אנו מביאים לכם רשימה כמה מן המחקרים האלו. קראו, השכילו והפיצו!
מדענים: דם של טבעונים יעיל פי שמונה בהגנה מפני סרטן
מחקר חדש: טבעונות עשויה לעצור את התפתחות מחלת הסרטן
מחקר נוסף מעיד על הקשר בין טבעונות לריפוי מחלת הסרטן
סרטן המעי הגס: המחלה שנדדה לצעירים
קשר בין צריכת עוף למספר סוגי סרטן - מחקר רחב היקף חדש
צריכת מוצרי חלב נקשרת להגברת הסיכון לסרטן הערמונית
מוצרי סויה וירקות מצליבים מצמצמים את תופעות הלוואי של סרטן שד
סרטן המעי הגסבאוקטובר 2015 הכריז ארגון הבריאות העולמי על תוצאות ניתוח של מחקרים רבים שהראו כי מוצרי בשר מעובד כמו בייקון ונקניקיות גורמים לסרטן המעי הגס. ניתוח שנעשה מאוחר יותר של 400 מחקרים הראה, כי הסיכון
ללקות בסרטן המעי הגס גדל ב- 12% על כל 100 גרם בשר אדום או בשר מעובד שנצרך באופן יומיומי. אותו מחקר גילה גם, שצריכה של ירקות ושל דגנים מלאים הקטין את הסיכון.
אנליזה של מחקרים שנעשו על יותר מ-400,000 בני אדם גילתה, כי צריכת ביצים נקשרת עם סרטן של מערכת העיכול, ובפרט עם עלייה של 25% בסיכון ללקות בסרטן המעי הגס.
דיברטיקוליטיסדיברטיקוליטיס: חדשות רעות נוספות לאוהבי בשר אדום
סרטן הראש והצווארמחקר שנעשה בהולנד על יותר מ-120,000 בני אדם במשך יותר מ-20 שנה גילה, שצריכת בשר אדום מעובד הגדיל ב-50% את הסיכון ללקות בסרטן הראש וסרטן הצוואר.
סרטון הערמוניתמחקר גילה שצריכת בשר אדום וצריכת ביצים נקשרות לסיכון מוגבר ב-14% ללקות בסרטן הערמונית קשה וקטלנית.
מוצרי חלב מגבירים ב-65% את הסיכון לסרטן הערמונית וטבעונות מקטינה אותה ב-36%:
סרטן השדניתוח מחקרים גילה שצריכה של יותר מ-9 ביצים בשבוע מגבירה את הסיכון לסרטן שד ב-9%.
סרטן שחלותמחקר גילה, כי צריכת ביצים נקשרת לסיכון מוגבר של 22% לסרטן שחלות.
לקריאה נוספת:המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר