אכילת בשר אדום ובשר מעובד מעלה את הסיכון למחלות לב ולתמותה - מחקר חדש
צוות טבעוניוז 9.2.2020
אילוסטרציה. מקור: Pixabayמחקר מקיף חדש עושה
- שוב - את הקשר בין אכילת בשר אדום ובשר מעובד לבין מחלות לב ותמותה.
המחקר החדש התבצע על ידי בית החולים נורת'ווסטרן ואוניברסיטת קורנל שבארצות הברית, והוא היה מחקר גדול, שנתוניו נותחו בזהירות - לאור הניסיונות שנעשו
לאחרונה להפריך את המסקנות אליו הוא הגיע. המחקר התפרסם השבוע באתרי המחקרים הרפואיים Jama ו-Medical Xpress.
המחקר החדש לקח מדגם גדול ומגוון מתוך שישה מחקרים קודמים ומידע ממעקבים במשך שלושה עשורים, וערך מספר אנליזות
על מנת לחדד את הממצאים. המחקר כלל 29,682 משתתפים, גברים ונשים מגזעים מגוונים.
על פי ממצאי המחקר, אכילת שתי מנות בשבוע של בשר אדום, בשר מעובד או עוף מעלים את הסיכון למחלות לב וכלי דם בשיעור של שלושה עד שבעה אחוזים.
אכילת שתי מנות בשבוע של בשר אדום או בשר מעובד מעלים ב-3% את הסיכון למות מכל סיבה שהיא.
עורכת המחקר הראשית, נורינה אלן, אומרת: "זהו הבדל קטן, אבל עדיין שווה את הניסיון להפחית מצריכת הבשר. צריכת בשר אדום נקשרת שוב
ושוב גם לבעיות בריאותיות אחרות כמו סרטן". בהקשר לפרסומים השנויים במחלוקת שפורסמו לפני מספר חודשים בהם הומלץ לא להפחית מצריכת
בשר אדום ובשר מעובד היא אמרה: "למיטב ידיעתי, המדע לא תומך בזה".
אחד
מעמיתיה למחקר, ויקטור זונג, אמר: "שינוי בצריכת מוצרים מן החי הוא דרך חשובה להפחית את הסיכוי למחלות לב וכלי דם ולתמותה מוקדמת. הקשר בין הדברים הוא חד משמעי".
דו"ח המחקר והפרסומים:
המחקר החדש מצטרף למחקרים רבים נוספים שמעידים על הקשר בין צריכת מוצרים מן החי לבין מגוון מחלות ותמותה מוקדמת.
לרשימה המרוכזת של המחקרים:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר