האם נגיף הקורונה מרתיע אנשים מלאכול עטלפים?
צוות טבעוניוז 12.2.2020
עטלפים. צילום: ספיר לוסטיגמן (עמותת ע.ט.ל.ף)
מומחים חושדים שמקורו של נגיף הקורונה הוא עטלפים שנמכרו בשוק בעיר ווהאן שבסין. אתר החדשות ynet מדווח על השפעת המגיפה על פופולריות אכילת בעלי החיים.
על פי הכתבה באתר החדשות, אכילת עטלפים פופולרית באזורים מסוימים
באינדונזיה. אמנם מסעדות רבות בבירה ג'קרטה הסירו את אותם מהתפריט שלהן, אך רבים אחרים אינם נרתעים. ישנם מאכלים רבים על בסיס עטלפים: באזורים המדוברים מקובל לאכול את העטלף שלם, צלוי או מבושל ולפעמים בתוך נזיד.
למרות
תפוצתו הרחבה של נגיף הקורונה בסין ובעולם, הוא טרם נתגלה באינדונזיה.
בכתבה ב-ynet, שמצטטת את סוכנות הידיעות רויטרס, מרואיינים מקומיים באינדונזיה שעוסקים במכירה והגשה של עטלפים, בעיקר כאלה שאינם חוששים מהנגיף. בין
היתר נאמר כי "עטלפים הם מאכל מסורתי", "עטלפים הם המקור המועדף לחלבון", וכי "עטלפים זה דבר טוב, במיוחד כשהם מבושלים בחלב קוקוס".
לכתבה המלאה:
בצל הנגיף: האנשים שאוכלים עטלפיםלקריאה נוספת:
סין אוסרת על סחר בחיות בר
סין: אלפי חיות מחמד שננטשו באזורים מוכי נגיף הקורונה עלולים למות מרעב
יש לציין כי התפרצויות לא מעטות של מחלות ויראליות ובקטריאליות מקורן בבעלי חיים, ביניהן סארס (קרוב משפחה של קורונה), ספגת המוח ("הפרה המשוגעת"), שפעת העופות, שפעת החזירים ומחלות שנגרמות על ידי חיידקי אי-קולי,
סלמונלה ועוד. זאת בנוסף למחלות שאינן ויראליות או בקטריאליות שמתקשרות
לצריכת מוצרים מן החי כמו מחלות לב וכלי דם, סרטן, סוכרת סוג 2 ועוד.
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר