טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

60% מתבדידי הסלמונלה מעופות בישראל עמידים בפני אנטיביוטיקה

צוות טבעוניוז 12.2.2020

60% מתבדידי הסלמונלה מעופות בישראל עמידים בפני אנטיביוטיקה
עוף פטם בישראל. צילום: קירות שקופים

מחקר חדש מגלה, כי 60% מתבדידי הסלמונלה מעופות בישראל עמידים בפני אנטיביוטיקה.

המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Environmental Microbiology, ושותף גם באתר רפואת העופות פולטרימד, סקר מאפייני עמידות של תבדידי סלמונלה מעופות בישראל. המחקר מציג קשר חזק במגמות האפידמיולוגיות של ארבעה זני סלמונלה: אינפנטיס, מינכן, ניופורט ווירכו - בעופות ובבני אדם.

60% מכלל תבדידי הסלמונלה בעופות שנבדקו - 133 מתוך 188 - הציגו עמידות מרובה לתכשירים אנטי-מיקרוביאלים (MDR - עמידות מרובה מוגדרת כזו על פיה החיידק הנבדק מציג 3 או יותר עמידויות לתכשירים שונים מקבוצות פרמקולוגיות שונות). העמידות הבולטת ביותר היתה לחומצה נלידיקסית (אינדיקטור לפלואורקווינולונים) ולטטרציקלינים - 65%, לכל אחד מהם בנפרד. שני תכשירים אלה משמשים בהיקף נרחב בענף העופות.

בין 11 זני הסלמונלה שנחקרו, 97% מתבדידי סלמונלה קנטאקי היו MDR.

בנוסף, הוגדרו בתבדידים שונים אתרי עמידות שלא היו ידועים קודם לכן. החוקרים מדגישים את התרומה המרכזית של משק העופות להתפתחותם של גנים המקודדים לעמידות לתכשירים אנטי-מיקרוביאלים החשובים ברפואת בני אדם, גנים אשר בהיותם מרכיבים גנטים המסוגלים לעבור בין חיידקים מופצים עם חיידקי הסלמונלה בשרשרת המזון ומהווים מקור להעצמת המשבר של עמידות חיידקים לתכשירים אנטי-מיקרוביאלים.

מקור:
Emergence of new variants of antibiotic resistance genomic islands among multidrug‐resistant Salmonella enterica in poultry

האייטם באתר פולטרימד:
עמידות מרובה לאנטיביוטיקה בקרב תבדידי סלמונלה מעופות בישראל

לקריאה נוספת:
תעשיית בשר העוף
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS