שוק החלופות הטבעוניות לבשר יגיע ל-8.1 מיליארד דולר עד שנת 2026
צוות טבעוניוז 23.3.2020
אילוסטרציה. מקור: Pixabay
שוק החלופות הטבעוניות לבשר צפוי להגיע לשווי של-8.1 מיליארד דולר עד שנת 2026, על פי נתונים של Allied Market Research.
המחקר ניתח מגוון מוצרים העשויים ממרכיבים צמחיים - ביניהם טופו, טמפה, TVP (חומר גלם על בסיס חלבון סויה),
Quorn (חומר גלם על בסיס פטריות וחלבון תפוחי אדמה), סייטן ועוד - ומיוצרים על ידי יצרני מפתח כמו ביונד מיט. הנתונים מנבאים כי המוצרים האלו צפויים לחוות צמיחה שנתית ממוצעת של 7.8%. טופו ו-TVP יהיו המוצרים הדומיננטיים.
על פי הדו"ח, שווקים מפותחים כמו אלו שבאמריקה הצפונית ובאירופה חוו בשנים האחרונות עלייה במודעות לבריאות ולאיכות הסביבה וירידה בצריכה לנפש של בשר, מה שהוביל לעלייה בהעדפה למוצרים טבעוניים. בנוסף, ההתפתחות המהירה של תעשיית
שירותי המזון יחד עם שיווק אטרקטיבי ואסטרטגיות קידום של מוצרים ללא בשר השפיעו באופן חיובי על הגידול של השוק העולמי.
רשתות מזון מהיר כמו מקדונלדס, ברגר קינג ו-Kentucky Fried Chicken צפויים להרחיב את התפריט נטול הבשר
שלהם על מנת לעמוד בביקושי הצרכנים ההולכים וגדלים.
תחזית דומה משנת 2016 ניבאה כי השוק יגיע לשווי של 5.2 מיליארד דולר עד שנת 2020.
לדו"ח המחקר המלא:
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר