אכילת טופו נקשרת לירידה בסיכון למחלות לב
צוות טבעוניוז 28.3.2020
טופו. מקור: Pixabayאכילת טופו ומאכלים צמחיים
נוספים עשירים באיזופלבונים יכולה להקטין את הסיכון ללקות במחלות לב - על פי מחקר חדש של בית הספר לרפואה של הרווארד והמוסד הרפואי 'בריגהם אנד וימנס'.
המחקר ניתח נתונים שנאספו מיתר מ-200,000 משתתפים ללא רקע של סרטן
ומחלות לב. המשתתפים התבקשו למלא שאלונים בנוגע לתזונתם בתדירות של שנתיים עד ארבע שנים, והמידע הרפואי שלהם נאסף מרישומים רפואיים. התוצאות הראו כי לאחר שנלקחו בחשבון גורמים פוטנציאליים להגברת הסיכון למחלות לב, אכילת טופו יותר
מפעם בשבוע מקטינה את הסיכון ב-18%, לעומת ירידה של 12% בסיכון בקרב מי שאכל טופו פחות מפעם בחודש. הקשר אף חזק יותר בקרב נשים צעירות ובקרב נשים לאחר גיל המעבר.
מוביל המחקר ד"ר קי סון אמר, כי התוצאות עולות בקנה אחד עם
סטטיסטיקות ממדינות כמו סין ויפן, בהן אנשים צורכים באופן מסורתי מאכלים עשירים באיזופלבונים, והוסיף כי ישנם גורמים נוספים המשפיעים על התפתחות מחלות לב כמו פעילות גופנית, היסטוריה משפחתית ואורח חיים. "אם התזונה שלכם עשירה
במאכלים מזיקים לבריאות כמו בשר אדום, משקאות עתירי סוכר ופחמימות מזוקקות, החליפו אותם במאכלים בריאים יותר. טופו ומאכלים צמחיים נוספים עשירים באיזופלבונים הם מקורות חלבון מצוינים ועדיפים על חלבון מן החי".
דו"ח המחקר:
מחקר זה מצטרף למחקרים רבים נוספים, שמגלים כי
טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר לאדם.
ניתן למצוא ברשת מגוון ענק של מתכונים למאכלים על בסיס טופו. להלן שתי דוגמאות:
מקושקש טופו (כי טופו זה זכר)
חריימה
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר