עיתוני העולם: בתי מטבחיים הם כר פורה להתרבות וירוס COVID-19
צוות טבעוניוז 25.6.2020
אילוסטרציה. מקור: Pixabayכמה מספקי החדשות
הגדולים בעולם הפנו לאחרונה את הזרקור אל בתי מטבחיים מכל רחבי הגלובוס, שהם כיום המקור העיקרי להתפרצויות חדשות של וירוס COVID-19.
על פי המרכז לשליטה על מחלות ומניעתן בארצות הברית (CDC), כ-5,000 עובדי בתי מטבחיים במדינה
נדבקו בווירוס, כשלפחות מחציתם נדבקו במקום העבודה. על פי מרכז לתחקירים, 100 עובדי בתי מטבחיים מתו. עוד נמסר מהמרכז, כי מכירות הבשר בארצות הברית בשנת 2020 צפויות להצטמצם בכ-20 מיליארד דולר.
התפרצויות דומות היו בקנדה,
ברזיל, גרמניה, צרפת, ספרד, אירלנד, אוסטרליה וגם בישראל - בבית המטבחיים דבאח בכפר דיר אל-אסד. בנוסף לכך, שווקי בעלי חיים במזרח הרחוק ממשיכים להיות מקור התפרצות משמעותי. התפרצויות גדולות היו גם במפעלי עיבוד דגים.
ההערכה היא שמקור ההתפרצויות הוא גוויות בעלי החיים ותנאי העבודה רק מגבירים את סיכויי ההידבקות - ביניהם צפיפות העובדים, תנועת האוויר, טמפרטורות נמוכות וקשיי נשימה שקשורים לאופי העבודה.
ארגון זכויות אדם בארצות הברית
קורא להחרים בשר עקב המצב.
בית הנבחרים ההולנדי הצביע בעד סגירת כל חוות החורפנים במדינה על מנת להיאבק בהתפשטות COVID-19.
דיווחים ומקורות:
לקריאה נוספת:
מחקרים: פרות ועגלים עלולים להידבק בווירוסים ממשפחת הקורונה
דיר אל-אסד: זינוק במספר הנדבקים בקורונה, המקור: בית מטבחיים
מסמך מדעי חדש קורא לסגור את משקי בעלי החיים על מנת לעצור מגפות כמו COVID-19
השירות הווטרינרי: המגפה הקטלנית הבאה עשויה לצאת מלול ישראלי
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר