טבעוניוז | כל החדשות בעולם הטבעונות
טבעוניוזהרצאותחדשותתמונות השבועטוריםאוכל ומתכוניםסרטוניםיהדותארועים קרובים

מגזין שלם שכולו טבעונות יצא לאור

צוות טבעוניוז 20.8.2020

מגזין שלם שכולו טבעונות יצא לאור
שער המגזין. צילום: ויגן פרנדלי

עיתון הארץ השיק אתמול מגזין מודפס חדש, שכותרתו 'טבעונות'.

המגזין הוא פרי שיתוף פעולה בין עיתון הארץ ועמותת 'ויגן פרנדלי'. המהדורה הראשונה שלו חולקה אתמול (יום רביעי) לעשרות אלפי מנויים בכל רחבי ישראל. המגזין הוא בן 36 עמודים והוא מכיל כתבות אודות יתרונות הטבעונות, המגמה הטבעונית ההולכת ומתחזקת, חידושים מעניינים בעולם הטבעונות ועוד. המגזין כולל גם מתכונים טבעוניים.

המגזין יצא על רקע עליית מספר הטבעונים בישראל והעלייה בהתעניינות בטבעונות. המגזין נותן במה לעסקים טבעוניים ומנגיש לקהל הקוראים אורח חיים ומוצרים טבעוניים. בדף הפייסבוק של ויגן פרנדלי נכתב: "יש יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם כוס קפה ומגזין שלם על טבעונות?". בנוסף לעותקים המודפסים שחולקו למנויים, ניתן לקרוא את המגזין באופן מקוון.

המהדורה המקוונת:
מגזין טבעונות

הכתבות במהדורה

במהדורה הראשונה של המגזין בולטות הכתבות הבאות:

היתרון הטבעוני הגדול
כתבה שמסבירה באופן מפורט כי טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר, ומגבה את ההסבר במספר מחקרים מדעיים. הכתבה משווה בין טבעונות לבין התזונה המערבית המקובלת ומדגישה כי התזונה האופטימלית היא טבעונות מלאה ומאוזנת.

מישהו הזיז את הגבינה שלכם
כתבה על גבינות הגורמה הטבעוניות של The Nuts Chef. מייסד המותג, האומן ואיש העסקים דן שורר, מאמין כי הוא מוביל מהפכה בתחום המזון המונעת מיצירתיות, מוסריות, חיים בצוותא עם בעלי החיים ואמונה בחומרי גלם איכותיים. לדבריו: "להציל את כדור הארץ מעולם לא היה טעים כל כך".

יפה מטבע הדברים
כתבה על מוצרי הטיפוח הצמחיים האורגניים של Weleda. הכתבה שמה דגש על איכות ומקור המוצרים הבאים במגע עם עורנו.

לאכול בדרך הטבע
כתבה על מותג מוצרים טבעוניים בשם GAIA שיושק בקרוב. הכתבה מספרת את סיפורם של מייסדי המותג, שמביאים לישראל גבינות טבעוניות ומתאימים אותם לישראלים.

זמן התמר
כתבה על חברת תמר כנרת, הסגולות הבריאותיות של התמר ומוצרים על בסיס תמרים.

הנאה צרופה מהטבע
על מוצרי המותג Plenty שנוסד על ידי בני הזוג שירי סאבין ומולי אלון.

מתוק ללא ייסורי מצפון
על מוצריהם של בני הזוג דני וגלית שקיימים כבר מעל עשור ומשלבים טעם ובריאות.

טבעונות לא רק לטבעונים
כתבה על תהליך המעבר של הטבעונות מנישה קטנה וקיצונית אל מרכז המיינסטרים תוך פחות מעשור, ועל חלקה של עמותת 'ויגן פרנדלי' בהנגשת מוצרים טבעוניים לקהל הרחב בחנויות ובמסעדות. הכתבה מדגישה כי בשנת 2012 מעטים מאוד ידעו בכלל מה זו טבעונות, והמוצרים הטבעוניים בשוק היו בודדים במגוונם ובכמותם. היום, לעומת זאת, יש בחנויות מגוון עצום של מוצרים טבעוניים ובכמויות גדולות, ורוב המסעדות מגישות מנות טבעוניות.

כשההמבורגר מגיע מהשדה
על ההמבורגר על בסיס הפטריות של המותג מרינה, המוכר כמשווק פטריות טריות. השקת ההמבורגר מהווה את כניסת המותג אל קטגוריית האוכל המוכן. עד כה זכה ההמבורגר לביקורות מצוינות.

טבעוני בטעם עולמי
מתכונים: צ'אנה מסאלה (תבשיל מסורתי מהמטבח ההודי), לפתן פירות יבשים מרוקאי, קארי ירוק אקספרס, שייק טרופי ליום חם.

בהמשך המגזין ניתן למצוא כתבות על תוספי תזונה ומוצרים טבעוניים נוספים. המגזין מלווה בפרסומות - כולן למוצרים טבעוניים.

קרדיטים

עורכת
רחל נחמה-עבדי

עורכת גרפית
ענת קריספין דעואל

מנהלת הפקה
יפית גרונדשטיין

מנהל מחלקת מוספים מיוחדים
ארז אכטל
ereza@haaretz.co.il

מנהלת המגזין
נטליה מיליאבסקי
054-7946094
natalia.milyavski@haaretz.co.il

עיבוד תמונה
עיתון הארץ

מנהל מחלקת הגרפיקה
בני דניאל

מודעות
סטודיו הארץ

דפוס
גרפופרינט הארץ

הארץ המחלקה המסחרית
כתובת: שוקן 21, תל אביב
טלפון: 03-5121188
פקס: 03-5121170



טבעונות   |   מפת האתר   |   חיפוש באתר   |   אודות האתר   |   תנאי שימוש באתר   |   כתבו לנו
קירות שקופים   |   הון שלטון מזון   |   איך לעבור לטבעונות   |   טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: פייסבוק טוויטר יוטיוב אינסטגרם פינטרסט הרשמה לניוזלטר ערוצי RSS