COVID-19 יכול לשרוד בבשר קפוא במשך 3 שבועות
צוות טבעוניוז 26.8.2020
אילוסטרציה. מקור: Pixabayוירוס COVID-19 יכול
לשרוד בבשר קפוא עד שלושה שבועות - כך נובע ממחקר חדש שנערך לאחרונה.
המחקר טרם עבר ביקורת עמיתים, אך לדברי המדענים, "דרוש הסבר להופעתו מחדש של COVID-19 באזורים בהם הוא נעלם לגמרי". לטענתם, יבוא של אוכל נגוע הוא מקור
אפשרי להתפרצויות המדוברות ולהחמרה של התפרצויות קיימות. המדענים מודעים גם לאפשרות כי ההיעלמות המוחלטת המדוברת של הווירוס מעולם לא הושגה.
על מנת לבדוק כמה זמן יכול הווירוס לשרוד, המדענים השתמשו בנתחי בשר סלמון, עוף
וחזיר שנקנו במרכולים בסינגפור. הם חתכו את הנתחים ל-500 קוביות, הוסיפו להם דגימות של הווירוס והכניסו אותם לקירור ולהקפאה בטמפרטורות של 4, מינוס 20 ומינוס 80 מעלות צלזיוס - הטמפרטורות בהן מקובל לשנע אוכל בין מדינות. המדענים
הפשירו את קוביות הבשר לאחר מספר פרקי זמן: יום, יומיים, 5, 7, 14 ו-21 ימים.
המדענים גילו כי הווירוס שרד לאחר 21 ימים - ובעקבות כך הזהירו כי COVID-19 יכול לשרוד בתנאים האלו, כי עובדה זו יכולה להסביר מספר התפרצויות
במקומות בהם הווירוס כבר נעלם, וכי יכולת זו עלולה לגרום להתפרצויות עתידיות.
דו"ח המחקר המלא:
כבר בחודש מאי האחרון דיווח העיתון מעריב על מחקרים קודמים המצביעים על כך שפרות ועגלים עלולים להידבק בווירוסים ממשפחת הקורונה. העיתון מסביר גם כי זוהי כנראה הסיבה מדוע היו התפרצויות קשות במיוחד בבתי מטבחיים רבים בארץ ובעולם.
עד היום החשש היה מהגעת וירוס COVID-19 לארץ דרך המשלוחים החיים, וכעת החשש מתרחב גם לבשר קפוא.
לקריאה נוספת:
מחקרים: פרות ועגלים עלולים להידבק בווירוסים ממשפחת הקורונה
עיתוני העולם: בתי מטבחיים הם כר פורה להתרבות וירוס COVID-19
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר