מקרי covid-19 בבתי מטבחיים עלולים להיות פי 30 מהמדווח
צוות טבעוניוז 29.9.2020
בית מטבחיים (אילוסטרציה). צילום: Pixabay
מספר הנדבקים ב-covid-19 בבתי מטבחיים עלול להיות פי 30 מהמדווח לרשויות - כך על פי חקירה שתוצאותיה פורסמו בעיתון הגרדיאן.
על פי הדיווח, בכירים בבתי מטבחיים ובמפעלי מזון משפיעים יתר על המידה על המידע הרשמי. מזה מספר
חודשים ידוע כי בתי מטבחיים הם מוקדים עיקריים להתפרצות הווירוס. בעלי עסקים בתחום בבריטניה, שמעסיקים 430,000 עובדים, דיווחו לרשויות על 47 נדבקים ואפס מתים. חקירה של חברת Pirc, חברת ייעוץ חיצונית, גילתה 1,461 מקרי הידבקויות ושישה
מקרי תמותה מ-covid-19, והיא מעריכה כי המספרים אף גבוהים יותר.
חברת הייעוץ מעריכה כי אחד הגורמים להבדל במספרים הוא פרצה בחוק המאפשרת למעסיקים להבחין בין עובדים שנדבקו במסגרת העבודה לבין כאלו שנדבקו מחוץ למסגרת
העבודה.
באחד מבתי המטבחיים, על פי העדויות, בדיקות הבטיחות היו מזויפות והעובדים נדרשו לכסות את פניהם עם קופסאות של עוגות במקום עם מסכות.
חברת Pirc ביססה את המחקר שלה על ראיונות עם עובדים, סקרים באיגודי
עובדים ודיווחים בתקשורת.
הכתבה המלאה:
במקביל, יותר ממאה פעילים קוראים לבנקים הגדולים בעולם ולקרן המטבע הבינלאומית להפסיק לממן את תעשיית בעלי החיים על מנת למנוע מגפות עתידיות. במכתב שכתבו הפעילים הם מציינים כי תעשייה זו מגבירה את הסיכון להתפרצות מגפות, מגבירה
את העמידות של מחלות בפני אנטיביוטיקה ותורמת להתחממות הגלובלית, הכחדת מינים, בירוא יערות וזיהום מי שתייה.
תעשיות מוצרים מן החי ברחבי העולם קיבלו בחמש השנים האחרונות יותר מ-478 מיליארד דולר כהשקעות מיותר מ-2,500
מוסדות פיננסיים.
במכתב צוינו מספר מחקרים המצביעים על כך שהצפיפות ותנאי הגידול של בעלי החיים תורמים להתרבות פתוגנים גורמי מחלות.
לכתבה המלאה:
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר