בשר מתורבת - בפחות מ-10 דולר למנה
צוות טבעוניוז 3.2.2021
שווארמה על בסיס בשר מתורבת של Future Meat
חברת
Future Meat הישראלית טוענת, כי היא הצליחה להוריד משמעותית את מחיר המוצר שלה - על בסיס חזה עוף מתורבת - ל-7.5 דולר למנה של רבע פאונד (כ-25 שקלים לכ-113
גרם). המוצר הוא שילוב של בשר עוף
מתורבת, שומן מתורבת ומרכיבים צמחיים - ששומר על הטעם והטקסטורה של בשר מן החי תוך הורדת העלות.
פרופסור יעקב נחמיאס, המייסד והמדען הראשי של Future Meat, אמר: "בשר מתורבת הוא 'תוכנית אפולו' של המאה ה-21. נדרשו מאמצים של ביולוגים, כימאים, מהנדסים ומומחים בתחום בתחום מזון להוריד את המחיר של בשר מתורבת פי 1,000 תוך שנים
בודדות. אנחנו גאים להשיג שוויון במחיר מול בשר מסורתי ללא צורך בהנדסה גנטית ולהבטיח מזון בטיחותי וטעים לדורות הבאים".
המבורגר הבשר המתורבת הראשון בעולם נחשף בשנת 2013 על ידי חברת Mosa Meat ועלותו הייתה 325,000 דולר
(מעל מיליון שקלים). מאז עמלו מספר חברות להורדת המחיר במטרה להוציא בשר מתורבת לשוק תוך מספר שנים. בנוסף להורדת המחיר, על החברות לקבל אישור ממשלתי, שהתקבל עד כה רק בסינגפור.
Future Meat גייסה לאחרונה מימון של 26.75
מיליון דולר (88.55 מיליון שקלים) לצורך הוצאת מוצריה לשוק והקמת מפעל ייצור במחצית הראשונה של 2021. החברה פועלת להשגת אישור ממשלתי במספר מדינות בעולם ושואפת להתחיל למכור מוצרים לצרכנים ולמסעדות תוך 18 חודשים. בנוסף לחזה עוף
מתורבת, החברה מפתחת קבב טלה ובורגר בקר מתורבתים.
רום קשוק, מנכ"ל Future Meat, אמר: "ייצור יעיל בעלותו הוא תחום מיקוד חשוב בתעשיית הבשר המתורבת. ההתפתחות האחרונה היא צעד גדול קדימה לחברתנו במטרה לספק מוצרים במחיר
לכל כיס, בכמות גדולה ובצורה בת קיימא".
לקריאה נוספת:
בשר מתורבת ירסק את תעשיית בעלי החיים תוך 15 שנים
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר