קשר בין צריכת ביצים לסיכון גבוה יותר לתמותה ממחלות קרדיווסקולריות וסרטן - מחקר חדש
ארגון רופאים לתזונה PAN ישראל 5.4.2021
ביצים. מקור: Pixabay
במחקר פרוספקטיבי שעקב אחר מעל ל-20,000 איטלקים בגילאי 35 ומעלה, נמצא כי בהשוואה לאנשים שצרכו ביצה בשבוע או פחות, אלו שצרכו מעל לארבע ביצים בשבוע היו בסיכון גבוה בעשרות אחוזים לתמותה כללית, תמותה ממחלות לב ותמותה מסרטן. זאת
לאחר תקנון למשתנים של גיל, מין, צריכה קלורית, מדדים סוציואקונומיים, עישון, BMI, פעילות גופנית, תזונה בהתאם לדפוס תזונה ים תיכונית וסוכרת / לחץ דם גבוה / היפרליפידמיה בתחילת המחקר. גם צריכה נמוכה יותר של 2 עד 4 ביצים בשבוע
נמצאה קשורה בסיכון גבוה יותר לתמותה כללית ותמותה ממחלות לב בהשוואה לצריכה של ביצה אחת בשבוע או פחות.
בגרף המצורף מתוך המאמר - שיעור הישרדות כעבור שנים כתלות בצריכת כמות ביצים בשבוע.
תוצאות המחקרים בנוגע
לצריכת ביצים וסיכון לתמותה ולתחלואה לעיתים סותרות זו את זו, ובהתאמה גם מטא אנליזות שמתפרסמות בנוגע לצריכת ביצים לא בהכרח מציגות מסקנות ברורות נכון להיום. עם זאת מחקר עוקבה גדול ממדינה בעלת דפוס תזונה דומה לישראל בהחלט
מעורר מחשבה, שווה לקרוא גם את המאמר המלא:
למידע נוסף:
ארגון רופאים לתזונה - הכלי הטיפולי שנמצא מתחת לאףמחקרים נוספים:
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר