קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס
אורלי כהן 3.1.2016
תבשיל חורפי, מהביל וסופר-בריא המשלב מזרח ומערב בטעם גן עדן!
![קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס קארי דלורית ושעועית אדומה בקרם קוקוס](http://www.tivonews.co.il/Recipes/20160103-Orly-Cohen-Curry.jpg)
לפעמים בא לי לשדך בין מזרח למערב, לערבב תרבויות ולמזג טעמים מכל רחבי הגלובוס. ובאחד מפרצי "השלום העולמי" האלה נולד התבשיל החורפי, המהביל, המשביע והסופר-בריא הזה עם טעם גן עדן של עוד עוד ועוד!
המרכיבים להכנת 4 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1 גזר גדול קלוף
- 1 דלורית קטנה
- 10 בייבי לפת (או 1 לפת רגילה)
- 1 כף משחת קארי אדום תוצרת בית או קנויה
- 1/2 פלפל צ’ילי קצוץ (לא חובה)
- 1 פחית קרם קוקוס (אני השתמשתי בקרם קוקוס לייט 9%)
- 3 כפות רוטב סויה מופחתת נתרן
- 1/2 עגול סוכר דקלים מפורר (לחתיכות גסות, זה יימס ברוטב) או 1 כף סוכר
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת עד לריכוך ומסוננת (אני השתמשתי בשעועית של סוגת, אותה השרתי למשך לילה ואז בישלתי עם הרבה מים במשך 90 דקות)
להגשה:אופן הכנה:
- חותכים את הגזר והדלורית לקוביות קטנות.
- חוצים את הלפתות הקטנטנות (אם משתמשים בלפת גדולה, חותכים גם אותה לקוביות).
- מטגנים בסיר בצלי שאלוט, שום וג’ינג’ר קצוצים בשמן זית 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את קוביות הירקות: גזר, דלורית ולפת, וממשיכים לטגן ולערבב במשך עוד כמה דקות.
- מוסיפים משחת קארי וצ'ילי קצוץ ומערבבים לפתיחת הטעמים.
- יוצקים פנימה קרם קוקוס רוטב הסויה (ורוטב דגים) ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את סוכר הדקלים ומערבבים להמסתו ברוטב.
- מוסיפים את השעועית המבושלת ומחצית מעלי הכוסברה ומבשלים יחד עוד 7-10 דקות לאיחוד טעמים.
הרכבת המנה:- מניחים בצלחת כמה כפות אורז לבן.
- מניחים מעל מתערובת הקארי עם הרבה רוטב.
- מפזרים עלי כוסברה ומתמוגגים.
לבלוג של אורלי כהן:
חיים וטעים – אוכל ובריאות
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר