חריימה
בלה וזלמן 7.1.2016
מצרכים לקציצות:
- 1 ק"ג טופו קשה
- חבילה של אצות נורי
- חצי כוס שיבולת שועל עבה
- חצי כוס קמח
- חצי כוס שמן זרעי ענבים / שמן קנולה
- 1 כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם (עדיפות לקאלה נמק)
מצרכים לרוטב:
- גרגרי חומוס מבושלים
- גזר גדול או שניים בינוניים
- פלפל אדום גדול
- 1 קופסא של עגבניות אורגניות קצוצות או 3-4 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 1 בצל בינוני
- 6 שיני שום שלמות (אם גדולות ניתן לחתוך לחצי)
- פפריקה מתוקה (בעדיפות לפפריקה מרוקאית מתוקה)
- 3-4 פרוסות של לימון כבוש
- מעט סוכר (אם יש צורך לאיזון חומציות הרוטב)
תבלינים:כורכום, כמון, פלפל שחור, צ'ילי חריף (לאוהבי הג'אנר), מלח, פפריקה מתוקה (בעדיפות לפפריקה מרוקאית מתוקה), פפריקה מעושנת.
הכנת הקציצות:
- לשים במעבד מזון את הטופו ו-4 דפי אצות נורי ולטחון בפולסים. חשוב שלא יהפוך למקרם משחתי.
- להעביר לקערה, להוסיף את הכל שאר המרכיבים ולערבב היטב.
- לחמם תנור מראש על 160 מעלות
- להכין קציצות שטוחות ולאפות 5-10 דקות להתייצבות ללא השחמה.
הכנת הרוטב:
- לחתוך את הגזר לחתיכות גדולות. לטגן בצל קצוץ, להוסיף לטיגון את הגזר, להוסיף את הלימון הכבוש, רצועות של פלפל אדום, שיני שום ותבלין פפריקה (בערך 1.5 כפות גדושות של פפריקה מתוקה וכחצי כף פפריקה מעושנת).
- להוסיף את העגבניות הקצוצות והרסק.
- לטגן מעט ואז להוסיף את מי ההשריה של הטופו (לאחר סינון של האצות).
- להוסיף את שאר התבלינים (לא להשתולל עם הכורכום).
- להוסיף את הקציצות לרוטב ולכסות אותן עם הרוטב, לכסות עם מכסה ולבשל על אש נמוכה כרבע שעה.
- לכבות את האש ולפזר מעל פטרוזיליה / כוסברה טרייה קצוצה.
- מומלץ להגיש על מצע של קוסקוס מלא.
טבעונות | מפת האתר |
חיפוש באתר | אודות האתר |
תנאי שימוש באתר | כתבו לנו
קירות שקופים | הון שלטון מזון |
איך לעבור לטבעונות | טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר