טבעוניוז
הרצאות
חדשות
תמונות השבוע
טורים
אוכל ומתכונים
סרטונים
יהדות
ארועים קרובים
עוגת שמרים גבינה
אוטופי - בית מלאכה למעדני אגוז
מרכיבים לבצק:
1 ק"ג קמח בהיר כוסמין / חיטה
2 כפות לציטין
2 כפות שמרים יבשים
250 גרם
בזלת
של אוטופי או שמן קוקוס
400 גרם חלב צמחי
150 גרם סוכר
1 כפית מלח (להוסיף לאחר לישה ראשונית)
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
מרכיבים למלית גבינה:
1 ק"ג גבינת קשיו
טופז
של אוטופי או גבינת סויה בטעם טבעי של תנובה
גרידת לימון מחצי לימון
כף מיץ לימון
130 גרם סוכר דק או אבקת סוכר
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
ניתן להוסיף חופן צימוקים בהירים
חומרים לבצק:
1/3 כוס מים
2 כפות גדושות סוכר
מרכיבים למי סוכר:
לשים את הלציטין להשרייה בחלב הצמחי למשך 20-30 דקות.
לשים בקערה את הקמח ולערבב היטב את השמרים.
להוסיף את שאר המרכיבים פרט למלח וללוש היטב. ניתן להשתמש במיקסר שולחני.
להוסיף את המלח וללוש שוב עד להטמעה. בסך הכל - לפחות 10 דקות לישה.
לכסות עם ניילון נצמד או מגבת לחה ולחכות להכפלת הנפח.
ללוש שוב להוצאת אוויר ולהתפיח שוב.
כאשר הבצק תפות ניתן לחלק (עדיף עם משקל) ל-4 מנות (שיתאימו ל-4 עוגות בגודל אינגליש קייק).
את העוגה ניתן לעצב לפי מגוון צורות.
כאשר העוגות בתבניות יש לכסות עם ניילון נצמד או מגבת לחה.
לחמם תנור ל-170 מעלות טורבו.
בשלב הזה ניתן להכין את מי הסוכר על ידי המסה בסיר קטן או במיקרו.
לפני האפייה יש להבריש עם מי סוכר. יש להבריש פעם נוספת לאחר כ-30 דקות אפייה ופעם נוספת מיד לאחר ההוצאה מהתנור.
לקישוט ניתן לפזר ברס אגוזי לוז לאחר ההברשה האחרונה עם מי הסוכר בתום האפייה.
על העוגה שבתמונה זורזף סילאן לקישוט.
אוטופי
- בית מלאכה למעדני אגוז
טבעונות
|
מפת האתר
|
חיפוש באתר
|
אודות האתר
|
תנאי שימוש באתר
|
כתבו לנו
קירות שקופים
|
הון שלטון מזון
|
איך לעבור לטבעונות
|
טבעונים עושים עסקים
המדע קבע: טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר
עקבו אחרינו: